2024. április 16. 07:58
KezdőlapSuperbikeVisszavált tavalyi motorjára Razgatlıoğlu?

Visszavált tavalyi motorjára Razgatlıoğlu?

A Superbike-vb címvédő Toprak Razgatlıoğlu a hírek szerint azt mérlegeli, visszaváltson-e a tavalyi R1-esre, miután a 2022-es nem bánt éppen jól az első gumikkal.

Érdekes kettősség figyelhető meg Toprak Razgatlıoğlu esetében. A 2021-es Superbike-világbajnokság győztese soha nem kezdett olyan jól szezont, mint most, ráadásul ezek a legjobb eredményei Aragóniában. A török mégis elégedetlen három dobogós helyével, amit összehozott a vb-szezonnyitón. Razgatlıoğlu az első, a második, és a harmadik futamon is harmadik lett.

Tavaly nem kezdtünk itt jól, ez a pálya ugyanis nem túlságosan fekszik a Yamaha számára” – mondja Razgatlıoğlu. „Ehhez képest három dobogó nyilván jobb. Alapvetően tényleg jó hétvége volt, a harmadik futamon például Johnnyval is tudtam harcolni. De az utolsó három körben óriásit esett vissza a tapadásom, így tovább már nem tudtam harcolni.

Ennek lehet persze egy megoldása. „Meglátjuk, mi lesz a következő versenye. Assen tavaly nem alakult jól, de idén erősek lehetünk. Ehhez mondjuk lehet, hogy az kell, hogy teljesen visszaváltsunk a 2021-es motorra, ami ott sokkal jobb lehet. Már itt is visszaváltottunk a régi elektronikára. Nem rossz az új sem, de bizonyos területeken jobban érzem magam a régivel. Elképzelhető, hogy Assenben is erre lesz majd szükség. Majd meglátjuk.

Addig, amíg bírta a motorja, Razgatlıoğlu viszont élvezte, amit átélt. „A Superpole-versenyen nagyon élveztem a csatát Rinaldival és Rea-vel. Rinaldit az utolsó kanyarban kellett megelőznöm a dobogóért és a pontokért! Ez a versenyzés! Mintha visszamentünk volna az időben 2015-be és a Supersport 600-ba! De aztán ott is a tapadással volt probléma. Johnny után már nem tudtam menni, így a harmadik hellyel kellett megelégednem.

ForrásCrash.net