2024. március 28. 14:37
KezdőlapMotoEA Ducati videóval mutatta meg MotoE gépét - De Angelis-el a nyeregben

A Ducati videóval mutatta meg MotoE gépét – De Angelis-el a nyeregben

A Ducati hivatalosan is bejelentette, hogy csapatában üdvözölheti az ex-GP pilótát, Alex De Angelist, mégpedig a MotoE projekt fejlesztőcsapatában, és első ízben mutattak be videót a V21L-ről a pályán.

2023-tól a MotoE világbajnokságban Ducati szériamotorokat használnak majd, egyedüli gyártóként. Claudio Domenicali cégfőnök szerint a cél a különösen könnyű, mégis nagy teljesítményű versenygép fejlesztése. Ennek elérése érdekében a Ducati Corse versenyosztálya szorosan együttműködik a házon belüli kutatás-fejlesztési részleggel.

Az előző év decemberében a Borgo Panigale-i gyártó először Misanóban küldte  pályára a V21L prototípust. Azóta is keményen dolgoznak a projekten, adatokat gyűjtöttek és továbbfejlesztették, hangsúlyozta Roberto Canè, a Ducati eMobility igazgatója.

„Az egész csapat kemény munkája meghozza gyümölcsét, folyamatosan haladunk előre, amivel nagyon elégedettek vagyunk” mondta Canè. „Alig négy hónap alatt a prototípusunk már megjárta Olaszország legfontosabb útvonalait, és a visszajelzések pozitívak voltak. Még sok a tennivaló, de határozottan jó irányba haladunk”.

A Ducati pénteken közzétette az első videót is a MotoE gépről a versenypályán. A felvétel Vallelungában készült, a motor nyergében pedig Alex De Angelis ül, aki most már hivatalosan is csatlakozott a fejlesztőcsapathoz a MotoGP tesztpilóta, Michele Pirro mellett. A négyszeres GP-győztes De Angelis egyébként indult már a MotoE világbajnokságon 2019-ben.

Íme a videó: