2024. március 28. 14:40
KezdőlapSuperbikeMit mondtak a MotoAmerica első hétvégéjének főszereplői?

Mit mondtak a MotoAmerica első hétvégéjének főszereplői?

Az elmúlt hétvégén az Amerikai Nagydíj betétfutamaként elindult az idei szezon a MotoAmerica Superbike mezőnye számára is. Mint arról beszámoltunk, az újonc Danilo Petrucci ellenállhatatlan volt a hétvégén és megszerezte mindkét futamon a győzelmet.

A hétvége hőse egyértelműen az újonc, duplázni tudó olasz versenyző, Danilo Petrucci volt, akik érthetően nagyon elégedett volt a versenyhétvégével.

„Nagyszerű nap volt. Aggódtunk a gumikopás miatt, mert nem tudtuk, melyik gumikeverék a jobb. Tegnap szenvedtünk egy kicsit a hátsó gumival, de ma néhány változtatást eszközöltünk a beállításokon, mert nem volt lehetőségünk a bemelegítésen motorozni, csak egyenesen a versenyen.”

„Mathew Scholtz nagyon keményen fékezett, és nem akartam vele ütközni, így elől mentem, kicsit bezártam az ajtót, és megpróbáltam a lehető legjobban nyomni. Elhúztam kicsit, és nagyon jó volt, hogy kettős győzelmet arattam a MotoAmerica debütálásom alkalmával. Szeretnék köszönetet mondani az egész Warhorse HSBK Racing Ducati NYC csapatnak. Csodálatos munkát végeztünk, és most következik a Road Atlanta.”

„Mindenképpen örülnöm kell ennek a hétvégének. Nem tudtam, hogy milyen szinten leszek. Az egyetlen dolog, amit ismertem, az ez a pálya volt. Szerencsére a motorunk nagyon jó a fékezéseknél és a maximális sebességben. Ezt a sebességet tudom átvinni a kanyarokba. Mindenképpen köszönetet kell mondanom a csapatomnak, mert elég kevés lehetőségünk volt arra, hogy motorozzunk és tapasztalatot szerezzünk. A motor most jobb volt. Nagyon jó volt Mat (Scholtz) ellen küzdeni.”

BJN39292 P
Fotó: MotoAmerica / Brian J. Nelson

Az olasz versenyző duplázása mellett, Mathew Scholtz is duplázni tudott, igaz, ő a második helyen. Annak ellenére, hogy győzni nem tudott, nagyon boldog volt a versenyhétvége után:

„Láttam, hogy Danilo egy kicsit erősebb volt, mint tegnap a pálya középső részén” – mondta Scholtz . „Ezért a kanyarban megelőztem őt, és csak próbáltam elérni, hogy ne tudjon elől lenni, és ne tudjon behozni. Azt hittem, hogy Cam Petersen és Jake Gagne sokkal közelebb volt hozzánk, mint amilyenek voltak. Azt gondolom, Danilo talán a verseny felénél előzött meg. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újra itt állhatok a dobogón. Két második helyezés. Nem is lehetnék boldogabb. Mindkét srác (Petrucci és Gagne) rendkívül tehetséges motoros. Megtiszteltetés számomra, hogy itt állhatok velük együtt a dobogón.”

BJN36818 P
Fotó: MotoAmerica / Brian J. Nelson

Az első versenyen a yamahás Cameron Petersen tudott csatlakozni a Petrucci – Scholtz páros mellé a dobogón.

„Ez egy jobb verseny volt, mint az első. Egyenletesebb voltam, és egy kicsit közelebb voltam az élmezőnyhöz. Szóval ez egy jó kiindulópont volt, de minden egyes versenyen a dobogóra kell állnom. Nem vagyok elégedett a negyedik hellyel, de örülök, hogy sikerült néhány pontot szereznünk. Most olyan pályákra megyünk, amiket nagyon szeretek, és ahol jól megyek. Úgy gondolom, hogy a szezon hátralévő része jól fog menni; ez egy nagyszerű első hétvége volt a csapattal.”

BJN36793 P
Fotó: MotoAmerica / Brian J. Nelson

Jake Gagne, a másik Yamahával a második versenyen tudott felállni a dobogó legalsó fokára. A tavalyi szezon hőse az első versenyen műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, így nagyon jól jött neki, hogy a második futamon odaérhetett a dobogóra.

„Kemény hétvége volt. Sok aprósággal volt gondunk, és kimaradtunk néhány pályabejárásból. Tudtam, hogy a bemelegítő kör után nehéz lesz a győzelemért harcolni – egy új motor és néhány más dolog, amihez nem voltam hozzászokva. Miután tegnap kiestem a versenyből, az volt a legfontosabb, hogy célba érjek a versenyen és pontot szerezzek. Örülök, hogy felállhattam a dobogóra. Ez egy kemény kezdés volt, de tudom, hogy készen állunk arra, hogy az év hátralévő részében is jól menjünk.”

J. Gagne
Fotó: MotoAmerica / Brian J. Nelson