2024. március 28. 12:03
KezdőlapSuperbikeMindent kiadott magából a triplázó Glenn Irwin

Mindent kiadott magából a triplázó Glenn Irwin

Glenn Irwin mesterhármasával indult a 2022-es brit Superbike-bajnoki szezon. A tökéletes hétvégén Irwin szó szerint mindent kiadott magából.

Glenn Irwin diadalmenete volt a brit Superbike-szezonnyitó hétvége Silverstone-ban. Az északír motoros az első futamon még a pole-pozícióból is indulhatott, onnan tudott nyerni. Ezt követően sem illetődött meg, övé lett a másik két győzelem is. Az egyetlen ember, aki meg tudta szorongatni Irwint, az a második futamon Bradley Ray volt, ő azonban kiesett az élről. Így senki és semmi nem állt a mesterhármas útjába.

Azt el kell ismerni, hogy elég nehezen indult a hétvégénk…” – ismerte el Irwin még a harmadik győzelem után. „Még pénteken sem volt miénk a tempó, a csapatnak így rengeteget kellett dolgoznia. A harmadik verseny előtt még mindenki Takumi (Takumi Takahasi – a szerk.) motorján dolgozott. Mindenkit elismerés illet azért, hogy ott is győzni tudtunk. Az lehet, hogy a harmadik verseny egyszerűbbnek tűnt az első kettőnél. De egyáltalán nem érződött annyira jónak a pálya, nyilván kicsi volt a tapadás. Amikor megelőztem Rory (Skinner)t és láttam, hogy Andrew egy másodperccel vezet, mindezt jó tempóban, elkezdtem rá nyomást helyezni. A hatos kanyar volt ezután az első igazán jó pillanatom az egész hétvégén.

Innentől ugyan Irwin már jó helyzetben volt, de végig a maximumot kellett nyújtania. „Innentől sikerült visszaállnom az 53.4-es körökre, amivel növelni tudtam az előnyömet. Amikor viszont azt láttam, hogy Bradley feljött másodiknak, tudtam, hogy lesz még dolgom. Ő nagyon erős itt, és a motorja is nagyon jól működik. Egy topversenyzőnek egy ilyen motor veszélyes kombináció. Feljött rám, és nem maradt semmim a végére. Szerencsére egy 53.7-es átlagot tartani tudtam. De a tapadási csúcsponton már rég túl voltam.

ForrásCrash.net