2024. április 16. 13:13
KezdőlapMotoGPDovizioso: "Nincs semmi. Nyugodjatok meg."

Dovizioso: „Nincs semmi. Nyugodjatok meg.”

Andrea Dovizioso eddigi gyenge eredményei után olyan hírek (inkább pletykák) láttak napvilágot, hogy a Moto2-es pilóta Jake Dixon ülne a helyére. Vajon van benne igazság? Dovizioso elmondta véleményét ezzel kapcsolatban.

A brit média értesülései szerint a 36 éves Andrea Doviziosónak elege lett, és a mugellói futam után a brit Moto2-es versenyző, Jake Dixon váltja őt.

Ezeket a találgatásokat talán táplálták a nyilatkozatok Doviziosótól, amiben kifejezte, hogy mennyire nem elégedett azzal, amit az idei szezonban produkál. „Nem érdekel a versenyzés anélkül, hogy versenyképes lennék” – mondta a 15-szörös nagydíjgyőztes.

Jake Dixon egyébként 2021-ben a Petronas csapatnál Razlan Razali csapatfőnök irányításával versenyzett a Moto2-es világbajnokságban, majd Silverstone-ban és Aragónban a sérült Morbidelli helyére ugrott be a Petronas Yamahán. A 2022-es szezonra Dixon átigazolt Jorge Martinez GASGAS Moto2 gyári csapatához.

Razali 2021 nyarán egy ideig Dixont is számításba vette 2022-es jelöltként az új RNF Yamaha csapatánál, aminek a Dorna is örült volna, hiszen szívesen látna egy britet a mezőnyben.

Az egyértelmű, hogy Dovizioso eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig a tavalyi misanói futam óta az M1 Yamahán ül, sőt, erre az évre még szerződést is kapott a Yamaha Motor Racingtől, és 2022-es gépen motorozhat.

Az elvárások másról szóltak. A SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában Matteo Ballerin, a WithU olasz energetikai vállalat vezérigazgatója úgy elmondta, hogy Dovizioso a világbajnokságon a top 3 közé kerülhet. A csapattulajdonos Razali az első ötben reménykedett.

Razlan Razali csapattulajdonos oszlatta el a pletykákat: „Egy szemernyi igazság sincs ezekben a pletykákban. Eddig Jake sem játszott szerepet a 2023-as megfontolásainkban.”

Természetesen a felröppenő pletykákra Andrea Dovizioso is reagált Portugáliában.

„Hogyan reagáljak erre? Nem érdekel. Nincs szó ilyesmiről” tette egyértelművé a 36 éves versenyző. „Jelenleg egy kicsit sem gondolkodom azon, hogy befejezzem. Az a célom, hogy gyorsabb legyek és csökkentsem a lemaradást. Most nincs itt az ideje, hogy ilyen dolgokon gondolkodjak.”

„Nem tudok Dixonról. A mai újságírásban azonban gyakran előfordul, hogy valaki elképzelését és egy cikket túlzásba visznek anélkül, hogy valós információkkal rendelkeznének. Így valami igaznak tűnik, amiben egy cseppnyi igazság sincs. Nevetnem kell, engem nem zavar az ilyesmi. De voltak olyan ismerőseim is, akiknek tudniuk kellett volna erről, de aztán hagyták magukat befolyásolni, és üzeneteket küldtek nekem: „Mi a baj? Erre én: „Fiúk, semmi. Nyugodjatok meg.’ Manapság minden olyan gyorsan terjed, hogy még azok is elbizonytalanodnak, akik ismernek” – mondta Dovizioso.

„Most volt egy megbeszélésem a Yamahával, és bocsánatot kértek, miután 30 másodpercet kaptam Amerikában.

„Ha megnézel néhány címet és cikket, ami ebben a három napban megjelent, azt gondolhatják, hogy nincs jó kapcsolatunk, és hogy minden egy kicsit bonyolult. Éppen ellenkezőleg, volt egy találkozó, és a Yamaha nagyon is tisztában van a hátrányokkal, és mindenképpen együtt akarnak [velem] dolgozni. Tudják, hogy együtt fontos dolgokat tudunk elérni, mert nekem megvan a tapasztalatom ahhoz, hogy segítsem a Yamahát.” – mondta el az olasz.

Dovizioso azt nem titkolja, hogy nem élvezi a jelenlegi helyzetet: „Nehéz volt Amerikában. A verseny… Reméltem, hogy másképp alakul. Sajnos nem én voltam az egyetlen, aki ennyire szenvedett. Ez megerősített abban, hogy tényleg sokat veszítesz, ha bizonyos dolgok nem stimmelnek. 30 másodperc sok. Most Európában vagyunk, és megpróbáljuk csökkenteni ezt a lemaradást, és tovább dolgozunk.”