2024. április 24. 16:06
KezdőlapMoto3Red Bull Rookies Cup bajnok kap szabadkártyát Portimaoban

Red Bull Rookies Cup bajnok kap szabadkártyát Portimaoban

A GASGAS Aspar csapat Portugáliában egy harmadik motort is pályára fog küldeni. A még csak 15 éves (a futam másnapján tölti a 16-ot) David Alonso ugyanis szabadkártyával indulhat ezen a hétvégén Guevara és Garcia mellett.

A kolumbiai tehetség a tavalyi évet a Red Bull Rookies Cup tehetségkutatón versenyezte végig. 6 futamot nyert, köztük a portimaoi szezonnyitón rögtön duplázva. A kora miatt viszont sok versenytársával ellentétben mégsem lépett fel egyenesen a világbajnokságra. Ehelyett teljes szezont fog teljesíteni a Junior GP-n, ami két hét múlva Estorilban rajtol.

Forrás: Aspar Team

David Alonso tavaly az Emilia Romagna Nagydíjon már szintén elindult szabadkártyával, azon a versenyen a 25. helyről rajtolt, és a 22. helyen ért célba. Magasabb elvárásokat ezúttal sem tűztek ki csapatával, de azért a tavalyi tapasztalatokat már próbálja hasznosítani.

„Alig várom, hogy újra a világbajnokságon szerepeljek. Az a jó benne, hogy már nem az első alkalom, hiszen tavaly Misanoban is voltam, így tudom, milyen egy versenyhétvége. Ettől függetlenül az idei évben ez lesz az első versenyem, szóval ez számomra egyfajta tréning a junior GP-re. A célom, hogy tanuljak, és élvezzem minden pillanatát. A lehetőség, amit a csapat biztosít nekem, azért is fontos, hogy a maximális információval rendelkezzek, és később a saját bajnokságomban is alkalmazzam.”