back to top
2024. július 27. 01:39
KezdőlapMoto2Marcel Schrötter: Nagyon boldog vagyok

Marcel Schrötter: Nagyon boldog vagyok

A német pilóta nem mindennapi bravúrt hajtott végre, hiszen a zord körülmények ellenére is fél másodpercet adott a másodikként záró Dixonnak.

„Esőben mindig az a legfontosabb, hogy mikor lát az ember, és mikor nem. Az első szabadedzést ezért is szakítottuk félbe. Ha Mandalikában 30 fokos hőség mellett még esik is, jól működnek a gumik és ez jó visszajelzést ad. Ebben az időben azonban nem tudod felépíteni ezt, és nem kapsz visszajelzést sem a motortól. Minden előjel nélkül jönnek a bukások. Ezért nem tudtam volna egyáltalán tanulni az első szabadedzésből, csak veszíteni.” – magyarázza Schrötter.

„A második edzésen arra is gondolnunk kellett, hogy mi lesz, ha szombaton is esni fog. Szükségem volt némi időre, hogy felmérjem a terepet, de a körök egyre jobbak és jobbak lettek. Elővigyázatosnak kellett lennem, mert az első kerék elég bizonytalan volt. Az eredmény, amit elértünk, még akkor is csodálatos, ha csak egy esős edzésként tekintünk rá. Nagyon örülök, mivel esőben az ember akár kettő másodperccel is lehet lassabb, mint az első. Természetesen száraz körülmények között még van hova fejlődnünk.”