2024. április 24. 01:27
KezdőlapMotoGPOliveira: Nem éreztem jól magam a motoron, így értékesebb ez az 5....

Oliveira: Nem éreztem jól magam a motoron, így értékesebb ez az 5. hely

Miguel Oliveira ugyan csak ötödikként zárt, de biztosan megdobogtatta minden portugál rajongó szívét a lelátókon, és a képernyők előtt is.

Már 10 hónapja, hogy a KTM száraz pályán nem szerzett Top10-es helyezést, így valóban nagy lehet az öröm, hogy a hazaiak kedvence az ötödik helyen hozta be az osztrák gyártó versenygépét. Oliveira mindent beleadott, de sajnos az nem volt elég a győzelemhez. Legutóbb 2020 novemberében győzött hazai közönség előtt, akkor a pole pozícióból rajtolva.

„Sokkal több lehetőség volt a mai napban, de az egész verseny alatt nehézségekkel küzdöttem. Egy olyan napon, amikor nem zajlik minden problémamentesen, 5. helyen végezni, az látható előre. Bár elégedett vagyok ezzel a helyezéssel, tekintve, hogy nem éreztem magam túl jól a motoron. Ez az eredmény egy jó kiindulópont a következő futamokra, Jerezre is. Pozitívan vágunk neki a folytatásnak, mert nagyon motiváló tud lenni egy Top5-ös helyezés.”

„Egész idő alatt úgy éreztem, hogy nem a megfelelő első gumit választottuk, nem érte el a kellő hőfokot a bal oldalon. Sajnos ezen a pályán nem megfelelő a számunkra megszokott és bevált kemény abroncs, így közepessel mentem elöl. Ezen kívül abban reménykedtem, hogy erősebb lesz a tempóm, különösen az utolsó szektorban, így tudtam volna küzdeni a jobb helyezésekért. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy a hazai közönségem előtt célba értem, bizonyára élvezték a műsort.”