2024. március 28. 22:51
KezdőlapMotoGPZarco: Fabio mindenki dolgát megnehezítette

Zarco: Fabio mindenki dolgát megnehezítette

Egy újabb francia győzelem, de sajnos nem Johann Zarco zsebelte be, pedig mióta éhes a sikerre a 31 éves pilóta.

„Egy francia győzelem, de ismét nem az enyém” – kezdi kissé csalódottan Zarco.

„A tegnap megszerzett pole pozíció már letette az alapot a sikerhez, a mai verseny nagyszerű volt. Az elején időt vesztettem, de biztos voltam benne, hogy képes vagyok behozni a féktávokon. Nagy önbizalommal töltött el, így hamar visszaszereztem az elvesztett pozíciókat.”

„Úgy vélem, amikor sikerült megelőznöm Alex Márquezt és Jack Millert, az volt a futam kulcspillanata számomra. A 3. helyen haladtam Mir mögött, de Fabio akkor már messze járt. Úgy gondoltam, jobb ha Mir mögött maradok, és fenntartom a koncentrációt. Amikor Miller újra közelebb ért, átvettem a második helyet, ami jó döntésnek minősült, mivel utána mindketten elestek. A verseny vége felé kissé tartottam attól, hogy Aleix felér rám, mert nagyszerű időszakot él meg most a karrierjében. Tudtam, hogy a futam végén gyors lehet. Szerencsére tudtam takarékoskodni az energiámmal, így még jobban húztam a gázt a leintésig. Ezért pedig 20 pont jár.”

„El kell, hogy mondjam, idén nagyon sok esélyese van a bajnokságnak. Ezen körülmények között nem várok el magamtól túl sokat egy-egy futamon. Nem tudom, hogyan folytatódik az európai szakasz, ki lesz erős, és kinek lesznek gondjai. Az biztos, hogy Fabio ma mindenki dolgát megnehezítette. Tavaly is nagyszerű futamot teljesített itt, ahogy ma is.”