2024. március 29. 11:30
KezdőlapMotoGPEspargaró szerint súlyos problémái vannak a Hondának

Espargaró szerint súlyos problémái vannak a Hondának

Nem kertelt a Repsol Honda motorosa, Pol Espargaró a Portugál Nagydíj végén, amikor jellemeznie kellett csapata és motorja teljesítményét.

A 2022-es MotoGP-szezon első versenyén, Portugáliában első győzelmét aratta Fabio Quartararo. A portimaói aszfaltcsíkon megint rendkívül problémás versenye volt a Hondásoknak. A Repsol motorosai közül például Marc Márquez legalább hatodikként beért, de Pol Espargaró csak kilencedik lett. A legjobb hondások, vagyis a két Márquez (az ifjabbik, Álex rögtön Marc mögött hetedik lett) is 16 másodpercet kaptak a győztestől…

Hiányzik az, amiről azt hittük a holtszezon során, megvan” – fogalmaz Pol Espargaró a Motorsport.com kérdésére. „Nagyon nehezen értjük ezt, de az biztos, hogy a hátsó fékezéssel nem tudunk ott megállni, ahol szeretnénk. Amikor meg gázt adnánk, akkor meg elpörögnek a gumik. Ennek az egésznek egyszerűen nincs értelme. Főleg úgy nem, hogy mi hátra ráadásul a keményet választottuk, miközben a mezőny többi része közepessel ment.

Espargaró csak panaszkodik, és panaszkodik. „Arra gondoltunk, hogy a kemény jobb lehet hátra. A tapadást, a kigyorsítást illetően is. Aztán láttuk, hogy Marc például a közepessel ment, és pontosan ugyanolyan volt minden azzal is. Választanunk kell, hogy milyen tapadás mellett tesszük le a voksunkat. Az oldalsó vagy az egyenesbeli tapadás mellett. A többieknek mindkettő megvan, nekünk meg választani kell? Miért? Télen mindenki egyetértett, hogy jól bánunk a gumikkal, leszámítva pár kisebb problémát elöl. De a hátulját senki meg sem említette. Súlyos problémáink vannak, és nem tudjuk, mi ezekre a megoldás. Itt az idő, hogy mindenki összedugja a fejét a gyárban, hogy lábalunk ki ebből.

A téli felkészüléshez képest semmi okuk nem volt változtatni. „Miért, ha egyszer messze ez volt a leggyorsabb motor?

Marc Márquez hatodik helye nyomán feljött a tizenegyedik helyre összetettben. Pol Espargaró legutóbb szerzett hét pontjával közvetlenül a csapattárs mögött jön a tabellán.