2024. április 24. 15:47
KezdőlapSupersportSebestyén Peti: Pár kör után feladja a vállam

Sebestyén Peti: Pár kör után feladja a vállam

A mai napon az a megtiszteltetés ért, hogy interjút készíthettem hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjével, Sebestyén Péterrel.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten, ahol 3 nagyszerű pilóta, Talmácsi Gábor, Sebestyén Péter és Görbe Soma is részt vett.

Mint azt bizonyára minden rajongó tudja, Sebestyén Peti vállproblémákkal küzd. Egyelőre nem ismert a kiváltó ok, de mindenképpen hátráltatja a 27 éves pilótát.

Elsősorban ezzel a témával kapcsolatban merültek fel kérdéseim, melyeket természetesen azonnal feltettem neki, amint lehetőségem nyílt rá:

Először is hatalmas megtiszteltetés, hogy találkozhatunk! Mesélj kérlek a válladról, mit lehet tudni?

„Voltaképpen még nem tudok mondani én sem semmit az ügyben, mivel számtalan külföldi orvos is megvizsgált, de konkrét diagnózis még nincs. Nem feltétlen a fájdalom a probléma, hanem inkább az izmokkal van összefüggésben a dolog. Hiába vagyok nagyon gyors egy körön, sajnos a teljes versenytávot nem bírja ki a vállam, pár kör után jelentkeznek a tünetek. A következő futam egy hónap múlva lesz, remélem addigra valamelyest javul a helyzet.”

Felmerült bennem a kérdés, hogy szóba került-e esetleg olyan opció, hogy a problémára tekintettel, áthelyeznék a kuplungot és a váltót az ellenkező oldalra, ezzel megkönnyítve Peti helyzetét.

„Szerencsére tudom kezelni ezeket, szóval nem érzem szükségét. Néhány kör elteltével elfárad a vállam sajnos.”

Görbe Soma sikereit és lehetőségeit elnézve, vajon felmerült benned egy cseppnyi féltékenység? Nem érzed úgy, hogy lassan kiöregszel?

„Természetesen nagyon örülök a sikereinek, nagyszerű versenyző, de én is rendkívül szerencsés vagyok, hogy ilyen nagyszerű csapatnál versenyezhetek, és minden támogatást megkapok. Abszolút nem érzem magam öregnek ehhez a sporthoz, sőt. Szerintem most élem a legnagyszerűbb időszakomat, ami a versenyzést illeti. Tavaly már sikerült bizonyítanom, remélem ez idén is sikerülni fog. Ebben a sportban nincs jelentősége a kornak, ezt Valentino Rossi bebizonyította.”

Végül személyes kedvenceiről kérdeztem, és hogy kit tart leginkább esélyesnek idén a MotoGP-ben?

„Nagyon sajnálom, hogy Bagnaiának idén egyelőre nem jön össze. Nagyon tehetséges pilótának tartom, és úgy vélem, megvan benne a potenciál. Valamiért nem jönnek az eredmények. A másik személyes kedvencem Rins. A tavalyi hullámzó teljesítményét követően igazán bíztató látni, ahogy egyre jobb eredményeket ér el. Úgy vélem, mentálisan a helyére került. Jelentősen visszaveri az eredménytelenség egy versenyző teljesítményét és lelki állapotát. Örülök, hogy kilábalt ebből.”