2024. április 26. 18:57
KezdőlapMotoGPFrancesco Bagnaia: "Nem fogok tudni sok kört megtenni"

Francesco Bagnaia: „Nem fogok tudni sok kört megtenni”

Francesco Bagnaia a portugál versenyhétvége kvalifikációjának első szakaszában óriásit bukott a Ducatival, ahol megsérült a válla. Vajon elég volt neki pár nap a regenerálódásra?

A portimãói időmérőm történt esése után Francesco  Bagnaia a 24. helyről rajtolhatott csak a futamon. Nem akármilyen teljesítményt nyújtott a versenyen, hiszen fájdalmai ellenére hatalmas felzárkózást produkált, egészen a  nyolcadik helyig küzdötte fel magát. Az olasz vállfájdalmakra panaszkodott, ezért otthon, Olaszországban kivizsgálták. A mágneses rezonancia vizsgálaton nem állapítottak meg komolyabb sérülést vállában.

„Szerencsére csak egy nagy ödémáról van szó, sok folyadék gyűlt fel az egész vállam területén. Ez egy olyan probléma, ami korlátoz a mozgásban. De ma van az első nap, hogy egy kicsit jobban érzem magam. Ez jó. Kialakult egy zúzódás, a színek változnak, most már a sárgánál tartunk.” – mutatta a speedweek.com-nak jobb vállát.

„Hétfőn és kedden ugyanolyan, vagy még nagyobb fájdalmaim voltak, mint vasárnap. Valami begyulladt a verseny után. A terápiával és mindennel együtt javult egy kicsit. Jobban érzem magam. De az biztos, hogy nem fogok tudni túl sok kört megtenni, mert meg kell próbálnom egy kicsit pihentetni vasárnapra. Tavaly sokat teszteltünk ezen a pályán, így nem kell túl sokat köröznünk. Úgy gondolom, hogy a motor már most is nagyon jól működik. Elég nyugodtak vagyunk ezzel kapcsolatban.”

„Tavaly jól teljesítettünk itt. Természetesen szerencsénk volt a versenyen, mert Fabio egész hétvégén fölényben volt. Most majd meglátjuk, hogyan alakul a hétvége. A novemberi teszten nagyon erősek voltunk itt. Erős időt mentem a közepes gumikon, jobbat, mint a kvalifikáción, és nagyon jól éreztem magam. Ez a pálya nagyon jól illik a vezetési stílusomhoz, de a motorunkhoz is.”

2021-ben Jerezben kettős Ducati győzelem született, Miller – Bagnaia sorrendben. Vajon meg tudják ismételni a tavalyi bravúrt?