2024. március 28. 18:14
KezdőlapSuperbikeSofuoğlu csalódott Razgatlıoğlu szezonkezdésével

Sofuoğlu csalódott Razgatlıoğlu szezonkezdésével

A török motorsport legendája, Kenan Sofuoğlu jelenleg a Superbike-vb címvédő menedzsereként tevékenykedik, és szerinte Estorilban térhet vissza az „igazi Toprak”.

Két hétvégén van túl a Superbike-világbajnokság, amely során a címvédő, Toprak Razgatlıoğlu három harmadik hellyel, majd újabb két dobogóval kezdett Aragóniában, illetve Assenben. Ezt követően, a harmadik asseni futamon viszont nem tudott célba érni, miután összeütközött Jonathan Rea-jel. Ennek a legnagyobb haszonélvezője Álvaro Bautista lett, aki Jonathan Rea előtt is 19 ponttal vezet. Razgatlıoğlu lemaradása tekintélyes, 45 pont.

Látva az első két hétvége eredményeit, nem mondható, hogy úgy kezdtünk volna Toprakkal, ahogy azt vártuk volna, vagy reméltük…” – fogalmaz Razgatlıoğlu menedzsere, a korábbi ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoğlu. „Kicsit csalódottak vagyunk. De összeültünk Toprakkal, megnéztük, mi az, amit megcsináltunk, és mi az, amit még meg kell. Ez alapján láttuk, mi lehetett a hiba, és Toprak is igyekszik ezeken változtatni.

Sofuoğlu szerint nincs veszve még semmi. „Biztos vagyok benne, hogy ezekkel az egyébként apróságokkal, amiken most változtat, egy más Toprakot látunk majd Estorilban. Ott leszek, hogy segítsek neki, mert nyernünk kell. Hat futam telt el, és egyelőre egyet sem nyertünk meg, ő viszont a vb-címvédő. Ezt építjük most fel.

Estoril alapvetően kegyes volt Sofuoğlu patronáltja és a Yamaha felé is. 2020-ban, amikor a bajnokság 27 év után visszatért ide, Razgatlıoğlu két futamot is meg tudott nyerni. A Superpole-versenyen ráadásul hármas Yamaha-siker született, Razgatlıoğlu mögött Garrett Gerloffal és Michael van der Markkal. Razgatlıoğlu a tavalyi szezon során egyik futamot sem tudta megnyerni, legjobb eredménye két második hely volt.