2024. március 29. 02:54
KezdőlapMotoGPCarmelo Ezpeleta: Jövő héten tárgyalunk a Suzukival

Carmelo Ezpeleta: Jövő héten tárgyalunk a Suzukival

A Suzuki csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a 2026-ig érvényben lévő szerződése ellenére, az idény végén távozik a MotoGP-ből.

Magát a csapatot a jerezi teszten tájékoztatták a hírről, majd szépen fokozatosan elterjedt az egész paddock-ban.

Carmelo Ezpeleta az alábbiak szerint nyilatkozott a Suzuki távozásával kapcsolatban:

„Nagyon meglepett minket a hír, amit Jerezben kaptunk. Livio Suppo tájékoztatott engem a döntésről, mely szerint az idei szezon lesz az utolsó. Az első reakcióm az volt, hogy természetesen megérjük a döntésüket, de a kialakult helyzetről mindenképpen beszélnünk kell, mivel van egy tavaly aláírt, érvényes szerződésünk a Suzukival. Meg kell értenünk, hogy pontosan hol gyökerezik a probléma. Jövő héten tartunk majd egy megbeszélést a gyártó képviselőivel, illetve a vezetőség tagjaival.”

„Fontos megjegyeznem, hogy természetesen nem örülünk annak, hogy a Suzuki az idény végén elhagy minket. A legfontosabb, hogy a világbajnokságban minden a helyén van. Közvetlenül azután, hogy megkaptam a hírt, számos gyártó megkeresett és érdeklődött, szóval mindenképpen döntésre kell jutnunk. Egy világbajnokság 5 gyártóval és 6 privát csapattal ugyanolyan lenne, mint amilyen tavaly is volt. Természetesen megnézzük a javaslatokat annak érdekében, hogy milyen legyen a folytatás, pótoljuk-e a Suzukit vagy hogyan nézne ki a rajtrács nélküle.”