2024. március 19. 03:59
KezdőlapMotoGPA riválisok is értetlenül nézik a Suzuki kivonulását

A riválisok is értetlenül nézik a Suzuki kivonulását

Komoly hullámokat vetett az elmúlt most már nagyjából két hétben a Suzuki kiszállása a MotoGP-ből. A riválisok körében is.

Azok után, hogy a Suzuki kiszállása a MotoGP-ből nagyon sokáig nem nyert hivatalos megerősítést, a japánok a napokban bejelentették, tényleg terítéken van a kivonulás a bajnokságból. Ez elmondásuk szerint érzékenyen érintette a csapat versenyzőit, Álex Rinset és Joan Mirt is. De a riválisok is minimum a meglepettség hangján szólaltak meg.

Egy ilyen hír soha nem jó. Egy ilyen kivonulás soha nem tesz jót a bajnokságnak” – fogalmazott a Suzuki döntésével kapcsolatban Franco Morbidelli. „Az pedig kifejezetten ronda dolog, ahogy ilyenkor profik egyik pillanatról a másikra munka nélkül maradnak. Pedig a Suzuki egy kiváló csapat. Számomra felfoghatatlan, hogy egy meglévő szerződés ellenére kiszállnak. Ez egy nagyon csúnya hír most.

Maverick Viñales annak idején, még 2015-ben a Suzuki színeiben mutatkozott be a MotoGP-ben, majd velük nyerte első futamát is. „Nagyon szomorú ez az egész, főleg, hogy ismerek ott szinte mindenkit mind a mai napig. Nem tudom az okokat, lehet, hogy soha senki nem is fogja tudni. De szomorú vagyok az ott dolgozók miatt, akik nagyon sokat dolgoztak ennek a projektnek a sikeréért.

Jack Miller szerint furcsa, hogy a Suzuki pont akkor száll ki, amikor egyébként az eddigi legjobb motorjuk van. „Sokkolóbb, mint bármi” – mondja az ausztrál. „Szerencsétlen, vagy még inkább furcsa ez az időzítés. Két éve világbajnokok voltak, most pedig talán még annál is jobb motorjuk van. A csapat motorosainak pedig pláne sz*r. De jó pilóták, nem féltem őket, lesz helyük, ebben biztos vagyok. Viszont ott van 40-50 olyan csapattag, akiknek etetnie kellene a családját. Szóval nekik lesz ez igazán sz*r. Meg hát, most sérül azért a változatosság is. Szeretem, ha sok gyártó része ennek az egésznek.