2023. január 31. 07:17
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA riválisok is értetlenül nézik a Suzuki kivonulását

A riválisok is értetlenül nézik a Suzuki kivonulását

Komoly hullámokat vetett az elmúlt most már nagyjából két hétben a Suzuki kiszállása a MotoGP-ből. A riválisok körében is.

Azok után, hogy a Suzuki kiszállása a MotoGP-ből nagyon sokáig nem nyert hivatalos megerősítést, a japánok a napokban bejelentették, tényleg terítéken van a kivonulás a bajnokságból. Ez elmondásuk szerint érzékenyen érintette a csapat versenyzőit, Álex Rinset és Joan Mirt is. De a riválisok is minimum a meglepettség hangján szólaltak meg.

Egy ilyen hír soha nem jó. Egy ilyen kivonulás soha nem tesz jót a bajnokságnak” – fogalmazott a Suzuki döntésével kapcsolatban Franco Morbidelli. “Az pedig kifejezetten ronda dolog, ahogy ilyenkor profik egyik pillanatról a másikra munka nélkül maradnak. Pedig a Suzuki egy kiváló csapat. Számomra felfoghatatlan, hogy egy meglévő szerződés ellenére kiszállnak. Ez egy nagyon csúnya hír most.

Maverick Viñales annak idején, még 2015-ben a Suzuki színeiben mutatkozott be a MotoGP-ben, majd velük nyerte első futamát is. “Nagyon szomorú ez az egész, főleg, hogy ismerek ott szinte mindenkit mind a mai napig. Nem tudom az okokat, lehet, hogy soha senki nem is fogja tudni. De szomorú vagyok az ott dolgozók miatt, akik nagyon sokat dolgoztak ennek a projektnek a sikeréért.

Jack Miller szerint furcsa, hogy a Suzuki pont akkor száll ki, amikor egyébként az eddigi legjobb motorjuk van. “Sokkolóbb, mint bármi” – mondja az ausztrál. “Szerencsétlen, vagy még inkább furcsa ez az időzítés. Két éve világbajnokok voltak, most pedig talán még annál is jobb motorjuk van. A csapat motorosainak pedig pláne sz*r. De jó pilóták, nem féltem őket, lesz helyük, ebben biztos vagyok. Viszont ott van 40-50 olyan csapattag, akiknek etetnie kellene a családját. Szóval nekik lesz ez igazán sz*r. Meg hát, most sérül azért a változatosság is. Szeretem, ha sok gyártó része ennek az egésznek.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)