2024. április 19. 07:50
KezdőlapMotoGPRinsnek ijesztő volt a kavicságyas száguldás

Rinsnek ijesztő volt a kavicságyas száguldás

A Suzuki versenyzője, Alex Rins a harmadik pozícióban motorozott, amikor elkövetett egy hibát az 1-es kanyarban, majd 200 km/órás tempóval hajtott át a kavicságyon, ami után feladni kényszerült a versenyt.

Nem Rins volt az egyetlen versenyző, aki a hétvége során nagy sebességgel egyenesítette ki az 1-es kanyart és hajtott át a kavicsos bukótéren. Ő nem volt annyira szerencsés, mint Zarco és Bezzecchi, akik talpon tudtak maradni az off-road manőver után, a pályára visszaérve elesett, feje pedig találkozott az aszfalttal. „Nagyon ijesztő volt” vallotta be a suzukis versenyző. „Remekül rajtoltunk és nagyon jó első körünk volt. Ezután a 3. helyen voltam Pecco mögött, és nem siettem, jól haladtam. Aztán az első kanyarba mögötte érkeztem, és pontosan ugyanott fékeztem, mint az előző körben. A szélárnyékban azonban elkapott a turbulens levegő, és amikor meghúztam a féket, elvesztettem az uralmat az eleje felett.”

„Nagyon ijesztő, és a kavicságyban nehéz irányítani” – folytatta Rins. „Abban a pillanatban, 200 km/órás sebességnél kell irányítani a motort, és közben nézni, hogy hol van a többi versenyző. Próbáltam elkerülni a Millerrel való ütközést, és a lehető legjobban lelassítani. Aztán amikor visszatértem az aszfaltra, egy kicsit elhajoltam – és elvesztettem az uralmat a motor felett.”

Nem Rins volt az egyetlen, aki bukás áldozata lett a versenyen. A MotoGP 24 versenyzője közül csak 17-en értek célba. Rins szerint nem a tapadással volt a gond. „A tapadás jó volt” – mondta el a spanyol. „A hőmérséklet négy fokkal magasabb volt, mint az FP4-ben, de a tapadási szint elég jó volt”.

Megkérdezték a suzuki versenyzőt, hogy guminyomás problémái voltak-e. „Erre nem volt elég időm” – nevetett. Ugyanis a harmadik kör elején esett el, és két körrel később feladta a versenyt. Zsinórban ez volt a második nullázása, így 33 pontra nőtt a lemaradása a bajnokságot vezető Quartararóval szemben.

„Kár érte” – mondta el Rins. „Nagyon jó hétvégénk volt. Minden edzésen versenyképesek voltunk. A kvalifikáción a 8. helyen végeztünk, a Zarco elleni büntetés után pedig a 7.-ről indultunk. De tudjuk, hogy miért estem ki. Most megpróbálunk Mugellóra koncentrálni. Az a következő futam, és biztosan Ducati-felségterület lesz. Ez nagyon nehéz lesz. Voltak ott jó eredményeink a múltban. Úgy gondolom, hogy egy kicsit erősebb motorral jó versenyt tudunk teljesíteni.”