2024. március 29. 02:05
KezdőlapMotoGPEspargaró nem tudja, mi lesz vele 2023-ban

Espargaró nem tudja, mi lesz vele 2023-ban

Hiába a győzelem és a további három dobogós helyezés, a vb-aspiránssá avanzsáló Aleix Espargaró jövője jelenleg a levegőben lóg.

Azok után, hogy Argentínában futamot nyert, Aleix Espargaró egy gyengébb austini futam után ismét hozza a dobogókat. Portimaóban, Jerezben és legutóbb Le Mans-ban is felállhatott a pódiumra, mindannyiszor a harmadik helyen. Hiába viszont a kiváló eredmények, Espargaró maga sem tudja, mi lesz vele az év végén lejáró szerződése után. A tárgyalások ugyan megkezdődtek, de a rutinos spanyol elmondása szerint ennek igen messziről futnak neki.

Fogalmam sincs, mi fog történni. Nem is tudom, mit mondhatnék egyáltalán erről az ügyről” – fogalmazott Espargaró a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „De nincs ennek hatása rám. Egyszerűen élvezem a pillanatot, és boldog vagyok. Persze jó lenne minél előbb tudni, mi lesz velem, mert az azért nyugalmat adna a jövőre nézve. A magam részéről annyit tehetek, hogy a legjobbamat nyújtom. Jó lenne persze minden versenyt megnyerni, de maradjunk a dobogókban.

Érdekes holtszezon várható majd Espargaró szerint. „Őrületes piac vár ránk, őrületes a bajnokság. Hihetetlen szinten versenyez minden egyes motoros. A magamét nem biztos, hogy meg tudom magyarázni. Nem értem, de nagyon élvezem, ami történik. Megkértem a mérnököket, hogy csináljanak olyan motort nekem, amiről mindig is álmodtam. Megkaptam. Rengeteget fejlődött a motor a holtszezonban, és van 100 pontom hét verseny után. Alig vagyok lemaradva Fabio (Quartararo) mögött. Őrület.

Aleix Espargaró egészen pontosan 98 ponttal áll a vb-tabella második helyén, néggyel lemaradva Quartararo mögött.