2024. március 28. 17:19
KezdőlapMotoGPMir mentálisan viselte rosszul újabb kiesését

Mir mentálisan viselte rosszul újabb kiesését

Az elmúlt háromból két versenyt sem tudott befejezni Joan Mir. Elég mélyen van most emiatt a szó mentális értelmében.

Joan Mir 2022-ben eddig egyetlen alkalommal sem állhatott dobogóra, legjobb eredménye eddig két negyedik hely. Portugáliában és legutóbb Le Mans-ban egyaránt kiesett, így egyre inkább lecsúszni látszik a vb-tabellán. Mir jelenleg csak kilencedik, egy 56 pontos hármas holtverseny végén.

Ezt pedig a Suzukitól távozó 2020-as világbajnok érthető módon eléggé megviseli. „Elég fájdalmas volt ez a kiesés. Eleve nehéz volt a helyzetem, mert az FP3 után a Q1-ből kellett kezdenem. Ezt követően változtattunk a motoron annak érdekében, hogy jobban kvalifikálhassak. Pedig jól alakult még a rajtom is. Aztán jól ment a verseny azokkal a gumikkal, mint amivel az FP2-ben buktam. De szélesen fordultam, hibáztam, és visszaestem. Fel tudtam még zárkózni, de aztán jött az újabb hiba. Sok dolog jött össze.

Mir 46 pontos hátrányban nem is tartja magát vb-esélyesnek. „Olyan versenyeket teljesítettünk, ahol láttuk, hogy megvolt a potenciál, de nem tudtuk összerakni az összes puzzle-darabkát. Amit el kell érnünk, az az, hogy ha dobogóra jutunk, ott kellene maradni. Mert a vb-címért jelenleg nem harcolunk.

A csapattárs Álex Rins szintén kiesett, ráadásul elég ijesztő módon. Rins jelenleg a kieséssel együtt is negyedik összetettben, de 69 szerzett pontja szintén jelentősen kevesebb az élen kiemelkedő Quartararo-Espargaró-Bastianini hármashoz képest.