2024. április 25. 12:33
KezdőlapMotoGPQuartararo szerint egyáltalán nem ő a vb-favorit

Quartararo szerint egyáltalán nem ő a vb-favorit

Bár vezet, Fabio Quartararo nem érzi úgy, hogy ő lenne a toronymagas vb-favorit a MotoGP 2022-es világbajnoki címéért.

Fabio Quartararo egyelőre egyetlen futamot tudott nyerni, de így is vezeti a vb-tabellát a MotoGP királykategóriájában. Legutóbb Le Mans-ban negyedik lett, miután szoros csatában alulmaradt Aleix Espargaróhoz képest. Quartararo jelenleg 102 ponttal rendelkezik, előnye négy pont Espargaró előtt. Ez pedig szerinte nem jogosítja fel őt arra, hogy vb-favoritnak nevezzék.

Egyáltalán nem vagyok boldog a versenyem alakulása miatt” – fogalmazott Quartararo még nem sokkal a verseny után a crash.net kérdésére. „Ráadásul úgy kerültem a negyedik helyre, hogy hárman is kiestek előlem. Szóval a reális pozícióm nem a negyedik, hanem még ennél is hátrébb. Nem a tempó miatt, mert az minden edzésen a legjobbak között volt. Hanem mert ez versenyen mégis eltűnik, amikor nincs előttünk tiszta pálya. Előzni is alig-alig lehet. És emiatt már lassan ideges sem tudok lenni, lassan hozzászokom ehhez.

Quartararo is arról beszél, amiről egyébként egyre többen. „Csak úgy tudok előzni, ha valaki hibázik előttem, egyébként majdhogynem lehetetlen. Hárman estek ki előlem, Marc pedig hibázott. Egyébként nem előztem a verseny során. Itt az előzési pont a hármas és a kilences kanyar lett volna, de egyenesben pedig rengeteget vesztek, szóval még az is kiesik. Szóval ha történik egy ilyen hiba, vége a versenyednek.

Így pedig Quartararo dolga nagyon nehéz az újabb vb-címet illetően. „Enea (Bastianini) az egyetlen ember, aki egynél több versenyt tudott nyerni idén, sőt, már hármat is. Szóval ő az, akit le kell jelenleg győzni. Egyáltalán nem én vagyok a favorit. Én amit csinálni tudok, az az, hogy nem követek el hibákat.

ForrásCrash.net