2024. április 19. 04:57
KezdőlapMotoGPPuig a Honda gondjairól: "Több időre van szükségünk"

Puig a Honda gondjairól: „Több időre van szükségünk”

Amióta Európába értek, egyre jobban kidomborodnak a Honda hátrányai, és problémái. Noha Marc Marquez révén azért fontos pontokat szereztek Jerezben és Le Mans-ban, de a nyolcszoros világbajnok mindkét alkalommal legjobb Hondásként is 10 másodpercen kívül végzett a futamgyőzteshez képest. És bár Spanyolországban ezzel együtt is a dobogós helyekért harcolt, összességében továbbra is a legjobb eredménye egy negyedik hely 2022-ben. Franciaországban úgy lett hatodik, hogy hárman is kiestek előle. Érthető módon Alberto Puig sem lehetett elégedett ezután a futam után.

„Ez egyértelműen nem az az eredmény, amire számítottunk, vagy ami a célunk lenne. Persze mindig a maximumra törekszünk, de az a helyzet, hogy vannak gondjaink. Továbbra is keressük, hogy tudjuk a bennünk lévő potenciált elérni. A mostani hétvége Le Mans-ban megint nem volt könnyű. Eredmények szempontjából nem azt értük el, amire számítottunk, de azért a verseny nem volt egy teljes katasztrófa. De át kell látnunk az egész helyzetet, hiszen ez nem a valódi képességünket mutatta, és egyértelműen nem Marc valódi pozícióját.”

Forrás: Repsol Honda

A világbajnoki pontversenyben Marquez a 10. helyet foglalja el 48 pontos lemaradással Quartararo mögött a szezon harmadánál. Igaz, ebben benne van a két kihagyott versenye is, de a szezonnyitón látott jó kezdést, illetve az austini felzárkózást leszámítva kevés jelét láttuk idén annak, hogy versenyképesek lehetnek a Hondások. Az egyetlen dobogót Pol Espargaro szerezte még a katari harmadik helyével, azóta csak távolodnak az élmezőnytől.

„Tudjuk, hol kell fejlődnünk. Több időre van szükségünk tesztelni, amiről azt gondoljunk, hogy segít megoldani a problémákat. Most tovább kell folytatni a munkát, és várni, hogy ezek a megoldások megérkezzenek Európába lehetőleg minél hamarabb. Szerintem az egyetlen pozitív oldala ennek, hogy nem vagyunk boldogok. Ez azért jó, mert versenykörülmények között, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy vártuk, akkor nagyon könnyű elveszíteni a motivációt. De mi nem ilyenek vagyunk, vissza fogunk támadni, fejlődni fogunk és elérjük a célul kitűzött eredményeket.”