2024. április 19. 19:46
KezdőlapMotoGPMiller és Martin is megszólalt a Suzuki távozásával kapcsolatban

Miller és Martin is megszólalt a Suzuki távozásával kapcsolatban

A Suzuki kivonulása nem csak a teljes csapatot, hanem a többi versenyzőt is sokkolta. Miller és Martin is megosztotta véleményét ez ügyben.

„Abszolút megrökönyödik az ember, ha azt hallja, hogy egy olyan gyártó, aki két évvel ezelőtt világbajnoki címet szerzett, kiszáll. Ezen kívül úgy tűnt, hogy erre az idényre az eddigi legjobb fejlesztésű motorral készültek.” – kezdi Miller.

„A Suzuki és én egy időben érkeztünk a MotoGP-be. Látni, hogy vége egy korszaknak, nagyon szomorú. Ami a versenyzőket illeti, két nagyon jó pilótájuk van, gyorsan találnak új helyet majd maguknak. Viszont ott az a 45-50 ember a csapatnál, akiknek új állás után kell nézniük, hogy el tudják látni a családjukat.”

„Hihetetlen a tény, hogy vége, mert a Suzuki egyike a három legnagyobb márkának. Szeretem a változatosságot. Szeretek sok különböző motort látni a rajtrácson. Egy világbajnokság attól függ, hogy milyen gyártók veszek részt rajta: Honda, Yamaha, Suzuki – a nagy nevek.”

Martin az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Kár, hogy a Suzuki az idény végén elköszön. Remélem, hogy mind a versenyzők, mind az összes munkatárs a csapatnál talál majd új állást. Nagyon sok embert és családot érint ez a hír. A pilótapiacnak sem tesz jót, sem a MotoGP-nek. Mir és Rins nagyon erősek, biztosan találni fognak új csapatot maguknak. Nem hiszem, hogy bajban lennének. Azonban ez azt is jelenti, hogy más versenyző akkor nem lesz esélyes arra, hogy ülést kapjon.”