back to top
2024. május 21. 03:20
KezdőlapSuperbikeWSBK: A helyettes is helyettest kap, jön Marvin Fritz Estorilban

WSBK: A helyettes is helyettest kap, jön Marvin Fritz Estorilban

Roberto Tamburini már eleve egy beugró motoros Isaac Viñales helyén. Most ő is kiesik egy sérülés miatt, így jön egy helyettes az ő helyére is.

Érdekes heteken van túl a Motoxracing Superbike-világbajnoki istálló. A csapat egy szem Yamahájára eredetileg Isaac Viñales ülhetett volna fel a 2022-es szezonra, azonban ő alig néhány héttel a szezonkezdet előtt távozott. Viñales egyébként azóta ugyancsak talált magának helyet a rajtrácson, de helyére a Motoxracingnél az olasz Roberto Tamburini került.

Nos, most Roberto Tamburini egy edzésbalesetben megsérült, így elég komoly a fluktuáció az istállónál. A helyettes Tamburini helyén végül a német Marvin Fritz lesz Portugáliában, akinek sem a Yamaha, sem a Superbike-vb nem ismeretlen terep.

Az alapesetben az endurance-vb-n vitézkedő Fritz tavaly már indult két hétvégén. Legjobb eredményét Mostban érte el, itt az első futamon tizedikként intették le. Ezt követően sem a másik két cseh futamon, sem a jerezi hétvégén nem tudott több pontot szerezni. A most helyettes szerepben induló Fritz tavalyi szabadkártyás szereplésekor egy endurance-specifikációjú Yamahán ült, most tehát először próbálhat ki egy ízig-vérig WSBK-szabályok szerint felkészített gépet.

El sem hittem, amikor megkaptam a hírt, hogy már Estorilban versenyezhetek!” – lelkendezett Fritz. „Azzal számoltam, hogy majd Mostban szereplek szabadkártyásként, ezt most jelentősen átírta a sors. És emiatt nagyon boldog vagyok!

Persze Fritz bár beugrik, így pedig váratlan versenylehetőséget kap, sportszerű is. „Nagyon sajnálom Robertót, remélem, mihamarabb rendbejön. A magam részéről viszont alig várom, hogy felülhessek a Motoxracing R1-esére. Ez egy nagyszerű lehetőség, és igyekszem a legtöbbet kihozni belőle. Köszönettel tartozom a belém vetett bizalomért Sandro Carusi csapatfőnöknek.

A Motoxracing Yamahájával az „eredeti helyettes” Roberto Tamburini legjobb eredménye egyelőre egy 11. hely a harmadik holland futamon. Az olasz a hat versenyből háromszor is pontot tudott szerezni, összesen kilencet.