2024. április 25. 15:09
KezdőlapSupersportAegerter könnyedén szokott vissza a supersport motorra

Aegerter könnyedén szokott vissza a supersport motorra

Aegerter lehengerlően teljesítette az estorili hétvége pénteki napját, fél másodpercet vert rá a mezőnyre. Érthetően nagyon boldogan nyilatkozott a szabadedzések után.

Amellett, hogy nagyon gyors volt Aegerter, egyenletes köröket is tudott teljesíteni. A hosszú, 15 körös etapjában 14 körön keresztül konstansan 1’39 és 1’40 közötti időket motorozott.

„Nagyon jó péntek volt számunkra, nem panaszkodhatok”mondta a svájci pilóta. „Bár nagyon meleg volt, a pálya körülményei végig rendben voltak. Emellett mindig is szerettem Estorilt. Ez is hozzájárult egy kicsit ahhoz, hogy már a startnál nagyon jól éreztem magam. A mai napra az volt a tervünk, hogy gyors kört motorozunk, miközben erős tempót diktálunk. Mindkettő sikerült. Így optimálisan fel tudtunk készülni a Superpole-ra és az első futamra.”

Elképesztő, hogy a 31 éves versenyző két MotoE-s versenyhétvége után milyen könnyen szokik vissza a Yamaha R6-ra.

„A Supersport világbajnokság négyhetes szünetet tartott, míg én kétszer is rajthoz álltam a MotoE sorozatban. Le Mans után már nagyon vártam, hogy újra láthassam a Ten Kate csapatomat” – mondta el Aegerter. „A technikusok az elmúlt négy hétben ismét nagyszerű munkát végeztek a motor tökéletesítése érdekében. A csapatom ma is fantasztikus munkát végzett, egy nagyon gyors és nagyon egyenletes motort adott nekem. Ezután az erős kezdés után, és nem utolsósorban azért, mert tavaly itt nyertem először ebben a bajnokságban, nyilvánvalóan mindkét futamot meg akarom nyerni itt.”