2024. március 28. 10:18
KezdőlapSuperbikeBautista: Az emberek azt hiszik, rakétán ülök

Bautista: Az emberek azt hiszik, rakétán ülök

A ducatis pilóta az eddig megrendezett 9 futamon kivétel nélkül dobogón állt. Jelenleg 17 ponttal előzi meg az összetettben Jonathan Rea-t.

Alvaro Bautista brillírozott a hétvégén. A szombati versenyen az utolsó kanyarban lepte meg Razgatlioglut, és végül 0,126 másodperces előnnyel húzta be a futamgyőzelmet. A vasárnap délelőtti sprintversenyen ketten is gyorsabbak voltak nála, de minden esélye megvolt a győzelemre. Az utolsó megmérettetésen pedig a 2. helyen hozta be a Ducatit.

„Amikor Rea megelőzött, nem tudtam íven tartani a motort, és sokat veszítettem a kanyarkijáraton” – emlékszik vissza Bautista a hétvége utolsó futamára.

„Próbáltam a kanyarbejáraton visszajönni, de nagyon csúszkált a motor. Nem voltam benne biztos, hogy van ott elég hely számomra. A kanyarban mellém jött Rea, és nagyon nehéz volt védekezni. Nagyon jól csinálta. Ismerve Jonathant, tudjuk, hogy az utolsó kanyarig legalább egyszer úgyis megpróbálja. Semmi baj, nem nyertem, de így is boldog vagyok. Fel tudtam venni vele a harcot, és jól éreztem magam a motoron.”

„Mindenki láthatja, hogy egyenesben rendkívül gyors vagyok, de a 8-as és 12-es kanyar között kifejezetten sokat veszítettem Toprakhoz és Rea-hez képest. Nem igazán tudtam ezen a részen javulni, mert az én motorom más területeken erős. A lassabb szektorokban nem vagyunk elég erősek. Innentől kezdve a pálya többi szakaszán sokat kellett harcolnom. Számomra nem fontos az, hogy az emberek azt mondják, hogy azért nyerek, mert olyan motoron ülök, ami olyan, mint egy rakéta. Tisztában vagyok vele, hol vannak a gyenge pontjaink, és hol kell javulnunk ahhoz, hogy gyorsabbak legyünk, mint a többiek.”