back to top
2024. július 18. 04:24
KezdőlapSupersportÉrtékes világbajnoki pontokkal fejezte be Sebestyén Peti a vasárnapi futamot

Értékes világbajnoki pontokkal fejezte be Sebestyén Peti a vasárnapi futamot

A 13. helyen zárta az estorili hétvégét a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A felszáradó körülmények között zajló versenyen az első körökben jól kezdett a VB egyetlen magyarja, a futam második felére azonban a gumik teljesen elvesztették a tapadást.

Reggel esős warm up fogadta a mezőnyt, a vizes pályán rengeteg bukással indult a nap, a 15 perces edzést piros zászlóval is megszakították. A versenyre felszáradt ugyan a pálya, de a futam közben végig csepergett az eső, így nem volt könnyű dolguk a pilótáknak. Sebestyén Peti csapata egy új beállítással ment neki a változó körülményeknek, ami a futam első felében jó döntésnek bizonyult, utána viszont teljesen megszűnt a tapadás.

Fotó: PS56 Team

„Ez egy nagyon komplikált verseny volt. Az első körökben jól éreztem magam a motoron, utána viszont a futam kétharmadát végigszenvedtem. Nem igazán tudjuk még mi okozta a gumik ilyen mértékű kopását, remélem megtalálja rá a csapat a válaszokat. A hétvége talán egyetlen pozitívuma, hogy a vállam egész jó, minimálisan hátráltatott csak már, úgyhogy a rehabilitáció jól halad.”mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport világbajnokság következő fordulóját két hét múlva az olaszországi Misanoban rendezik majd.

ForrásPS56 Team