2024. március 29. 11:00
KezdőlapMotoGPA Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

A Ducati-sportigazgató szerint ők az egyik legvonzóbb opció

Senki nem szívesen távozik tőlük, és mindenki őket akarja. Ez a sportigazgató véleménye a Ducati kapcsán saját csapatáról és a szatelitekről.

A Ducati csapata a hírek szerint átalakul a 2023-as szezonra. Jack Miller kikerülhet a gyári istállótól, utódja Enea Bastianini vagy Jorge Martín lehet majd. A pletykák szerint eredetileg Martín pályázott jobb eséllyel Miller helyére, de az olaszok vezetősége egyre inkább gondolkodóba esik, látva a vb-esélyessé avanzsáló Bastianini teljesítményét.

Akármelyikőjük marad le végül erről, Paolo Ciabatti Ducati-sportigazgató szerint a döntés kárvallotja sem akar majd mindenáron távozni egy esetleges gyári ülésért.

Kétszer meggondolják majd ezt” – elmélkedett ezen a Ducati szakembere a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „És nem is csak amiatt, mert a motor nagyon versenyképes. Az összkép. A technikai támogatás, amit adunk. A tény, ahogy Gigi Dall’Igna a gyári csapat után mindenki mással is beszél. Ezt szerintem mindenki nagyon értékeli.

Meg egyébként is, hova mennének, ha nem a Ducati motorján ülnének? „Másrészt pedig nincs is a miénken kívül olyan nagyon sok lehetőség. Legalábbis jó lehetőség. Persze megnézhetjük, hogy mit csinál majd a Honda a piacon. Úgy néz ki, ők nem folytatják Pol Espargaróval. Az Aprilia meg nem hiszem, hogy váltani akar. Ezzel pedig nagyjából el is fogytak a gyári opciók. Szóval akik jelenleg a Ducatinál vannak, azok ilyen helyzetben is először a Ducati ajánlatát fogják meghallgatni.

Enea Bastianini a Gresini motorján a legjobb Ducati-versenyző a vb-tabella harmadik helyén. Ezzel a gyáriakat is előzi jelenleg, Miller ugyanis ötödik, Bagnaia hetedik. Köztük egyébként szintén egy ducatis, Johann Zarco, a Pramac versenyzője található.