2024. április 20. 13:26
KezdőlapSuperbikeSykes szerint vígan nyerhetne a BMW, ha akarna

Sykes szerint vígan nyerhetne a BMW, ha akarna

A BMW korábbi versenyzője, Tom Sykes szerint a német gyártónál minden adott ahhoz, hogy nyerjen. De ehhez erre kellene összpontosítani.

Tom Sykes kawasakis évei és vb-címe után utolsó Superbike-világbajnoki éveit a BMW kötelékében töltötte. Sykes aztán a németekkel első évében teljesített a legjobban, amikor nyolcadikként zárta az évet. BMW-nél töltött évei alatt néhány dobogó és pole-pozíció volt a csúcs a futamokra vonatkozó teljesítményt illetően.

Sykes tulajdonképpen belsős információkat is tud mondani arról, mi a baj a BMW háza táján, erről beszélt a GPOne kérdésére válaszolva. „Annál mélyebben nem akarok belemenni a BMW-s szezonjaim véleményezésébe, hogy nagyon jól éreztem magam a csapatnál. Az biztos, hogy minden erőforrás a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy győztes motort rakjanak össze. Egyszerűen jobban az ottani problémákra kellene koncentrálniuk, hogy ezt elérjék. A BMW egy győzelemre alkalmas motor, ebben biztos vagyok.

Korábban Scott Redding, a BMW jelenlegi motorosa beszélt arról, hogy nem hallgat rá eléggé a gyártó. „Azt hiszem, itt arra gondolt Scott, hogy hiába ad ő visszajelzéseket, a BMW mégis a saját útját járja. Érdekes lesz látni, hogy a szezonjuk hogyan alakult majd hosszabb távon.

A Kawasaki és a BMW után, igaz, már a brit bajnokságban, Sykes jelenleg Ducatival versenyez. Egyelőre küzd a bajnokság jelentette kihívásokkal. „Az biztos, hogy nem egyszerű! De nagyon jól érzem magam a PBM-nél, sok jó csapattagot találtam itt. Jelenleg kicsit be vagyunk határolva, de dolgozunk a problémáinkon. Ahol jelenleg rengeteget vesztünk, az a kanyarkijárat. Dolgozunk ezen, és meg fogjuk találni a megoldást.

ForrásGPOne