hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeScott Redding szerint nem hallgat rá a BMW

Scott Redding szerint nem hallgat rá a BMW

Scott Redding szerint nem minden az adat, és a BMW-nek meg kellene hallgatnia azt is, amit ő ad: az emberi tényezőt.

- Hirdetés -

Nem kezdte éppen acélosan a BMW a 2022-es Superbike-világbajnokságot. A németek versenyzői egyelőre esélytelenül sóvároghattak a dobogós helyek után, a legjobb eredményt Scott Redding hozta a harmadik asseni futamon, amikor ötödik lett. Összetettben Loris Baz áll a legjobban a Bonovo Action BMW-jén, de 28 pontjával ő is csak tizedik.

A gyári BMW-t hajtó Scott Redding szerint hosszú út áll még előttük. És hogy ez kevésbé legyen döcögős, sokat segítene a jobb kommunikáció csapat és közte. Ez ugyanis jelenleg nincs meg.

Megvan a véleményem, megvannak az ötleteim, hogy lehetne javulni, de úgy néz ki, ezt nehéz összefésülni az ő elképzeléseikkel” – fogalmazott Redding a BMW-vel való kommunikációjáról a Motorsport.com kérdésére. “Ez az, amit nehezen fogadnak el. Nem arról van szó, hogy harcolnánk, egyszerűen túl messze állnak a gondolataink azzal kapcsolatban, hogy mit gondolunk jónak.

Úgy néz ki, két korszak feszül egymásnak Redding és a BMW úgynevezett harcában. “A számítógép persze rengeteg adatot szolgáltat. De a számítógép nem fog felülni a motorra és húzni a gázt. A projekt persze eléggé eltér az általam eddig tapasztaltaktól. Így valahol értem, miért kételkednek a szavaimban. Viszont győztes motorokról ültem át a BMW-re, és tudom, hogy lehetne jobb. Tudom, hogy kellene éreznem magam a motoron. Ez az, amit én adni tudok ehhez. A tapasztalatom.

Érdekesség, hogy a Ducatinál Redding helyére kerülő Álvaro Bautista már most több futamot nyert, és hosszabb távon is nagy esélyese lehet a világbajnoki harcnak.

Amikor először ültem fel a motorra, elmondtam, hogy ez, ez, ez és ez nem jó. Aztán persze ezek jönnek, de időbe telik. Viszont én nem vagyok türelmes, hiszen öregszem. De tudom azt is, hogy megvannak a javuláshoz a források és a szakemberek is.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)