2024. április 24. 12:03
KezdőlapMotoEAegerter: Ez a pálya elég megterhelő fizikailag

Aegerter: Ez a pálya elég megterhelő fizikailag

Első MotoE-s pole pozícióját szerezte a svájci versenyző Mugellóban. A 35 fokos aszfalttal azonban meggyűjt a baja a 31 éves Aegerternek.

Idén már bezsebelt egy győzelmet, és két dobogós helyezéssel is büszkélkedhet Dominique Aegerter, ám az a bizonyos első rajtkocka még hiányzott. Nem kellett sokat várni, hiszen a minden versenyző által agyondicsért mugellói aszfaltcsík meghozta a svájci számára a rég áhított első rajtkockát.

„Nagyon boldog vagyok emiatt az eredmény miatt. Végre sikerült az, amiről Franciaországban épp, hogy lecsúsztam. Fantasztikus érzés, hogy újra itt vagyunk Mugellóban, hiszen az elmúlt két évben nem volt rá alkalmunk.” – nyilatkozta Aegerter.

„A csapat minimális változtatásokat eszközölt az előző futamhoz képest, amelyek lehetővé tették, hogy körről körre javulni tudjak. Hatalmas volt a hőség, ami szintén nem elhanyagolható tényező. Remélem, hogy az olasz és a svájci nézők is lázban égnek majd, ahogyan most én is. A hosszú egyenes pedig biztosítja számunkra a szélárnyékharcot. Fizikailag rendkívül megterhelő a pálya. Ezek az elektromos motorok igénylik a nagy erőkifejtést, főleg irányváltás esetén. A gyors kanyarok jelentik a legnagyobb kihívást. Eddig nagyon élvezem a hétvégét, nagyszerű érzés újra Mugellóban húzni a gázt.”