2024. április 23. 19:34
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: "Már az is hihetetlen, hogy egy Ducatival versenyzek Mugellóban"

Di Giannantonio: „Már az is hihetetlen, hogy egy Ducatival versenyzek Mugellóban”

Az újonc Fabio Di Giannantonio hatalmasat küzdött, a Q1-ből pedig a pole pozícióig tudott eljutni Mugellóban.

Az év első hét versenyén Fabio Di Giannantonio csak egyszer jutott be a pontszerző helyekre, Le Mans-ban a 13. helyen végzett. Az újoncot eddig egyértelműen háttérbe szorította csapattársa, Enea Bastianini, aki idén már három futamot nyert, és a vasárnapi futam előtt a világbajnokság harmadik helyén áll.

„Már az is hihetetlen, hogy egy Ducatival versenyzek a mugellói MotoGP-ben mondta az olasz. „És az 1-es rajtkockából indulni pedig még jobb. A napom nagyszerűen végződött, minden versenyző arról álmodik, hogy a MotoGP rajtrácsának elején álljon. Nekem pedig sikerült Mugellóban!”

Három olasz csapat olasz versenyzője és a Ducatin az első sorban – ennél többet nem is kívánhattak volna.

A 23 éves, a világbajnokságban jelenleg 22. helyen álló versenyzőnek a Q1-en keresztül kellett eljutnia a pole-ig, és ott hatalmas bravúrral be is húzta azt. „Segített, hogy ismertem a pálya körülményeit” – mondta Di Giannantonio.De sokkal fontosabb volt, hogy a Q1-ben követni tudtam Jack Millert és Marc Márquezt, akik általában a leggyorsabbak ilyen körülmények között. Hamar észrevettem, hogy a gumiknak jó a tapadása, és hogy tudom nyomni. Tudtam, hogy bármi lehetséges, ha így nyomom.”

Az olasz eddig háromszor állt dobogón hazai nagydíján, mindannyiszor a Moto3-as géposztályban: 2016-ban és 2017-ben második, 2018-ban pedig harmadik lett. Ennek ellenére nem mer jóslatokba bocsátkozni a futammal kapcsolatban: „Túl sok a kérdőjel. A versenytempóm pedig nem elég magas. Megpróbálom majd élvezni a versenyt, és az első körökben az élen harcolni. Utána tudni fogom, hol a helyem. Szeretnék a Le Mans-i teljesítményemre építeni.”