2024. április 20. 13:39
KezdőlapMotoGPZarco: Komplikált délutánon vagyunk túl

Zarco: Komplikált délutánon vagyunk túl

A pénteki napot még két bukással indította a francia, szombaton először bebiztosította a Q2-t, majd a negyedik helyen zárt.

„Kompikált délután volt.” – kezdi Zarco.

„Abszolút furcsa volt a helyzet, mert gyors szerettem volna lenni, de fogalmam sem volt, hogy ehhez melyik gumi lenne a legmegfelelőbb. Nagyon nehéz volt a döntés, mivel úgy tűnt, nem annyira vizes a pálya, hogy ne lehessen kimenni slick-kel. Aztán láttuk mi történt Marc-kal. Stresszes szituáció volt az tény, de örülök, hogy nem kellett részt vennem a Q1-ben. Természetesen ezt minden versenyre elmondhatnám, de most különösen hasznos volt. Elég volt egyszer kockázatot vállalni.”

„Nagyon örülök ennek az eredménynek. Már tegnap is megjegyeztem, hogy ez volt az elvárt, hiszen Mugello valóban a Ducatinak kedvez. Jó alapunk van ahhoz, hogy holnap értékelhető eredményt érjünk el.”

„Az FP4 kissé lefárasztott, de találtunk egy olyan beállítást, ami lehetővé teszi kihasználni a határokat. Az időmérő edzés elején meglehetősen dühös voltam, amikor megláttam az esőcseppeket. Az első köröm 1.48-asra sikeredett, fogalmam sem volt, milyen állapotban van a pálya. Amikor meglátod, hogy milyen gyenge az időeredményed, rögtön azon kezdesz el gondolkozni, hogyan tudnád megjavítani azt. Hamarabb bejöttem a bokszba, mint a többiek, átkapcsoltam az agyam és futottam két nagyon jó kört. Szóval nagyon boldog vagyok.”