2024. március 29. 03:22
KezdőlapMotoEAegerter továbbra is vezeti a MotoE tabellát (is)

Aegerter továbbra is vezeti a MotoE tabellát (is)

Miután a futam elején a 7. helyre esett vissza, Dominique Aegerter a második mugellói MotoE-futamon megkezdte a felzárkózást, és az elért második helyével tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

Aegerter egyértelmű célja az volt, hogy zsinórban 8. győzelmét szerezze meg és a maximális pontszámot vigye haza Mugellóból. Ez nem sikerült neki, de teljesítménye így is megsüvegelendő.

„Jól rajtoltam” – nyilatkozta a svájci a verseny elejéről.

A második kör után azonban Aegerter már csak a hetedik helyen állt, 0,969 másodperces lemaradással. Ennek az okáról így nyilatkozott a svájci versenyző: „Az első körben volt egy sárga zászlós fázis, ezért egy kicsit lelassultam. Ennek következtében néhány versenyző megelőzött, és sok pozíciót veszítettem.”

A 6 körös versenyen a 31 éves versenyzőnek nem sok ideje volt arra, hogy visszaverekedje magát az élmezőnybe. „Aztán Eric Granadóval harcoltam. Ötször vagy hatszor előztük meg egymást, ami miatt egy kicsit leszakadtunk az élmezőnyről.”

Aegerter az utolsó előtti kört a negyedik helyről kezdte meg, a végén Marc Alcobát és Miguel Pons-t kapta el. A svájci figyelemre méltó felzárkózása után a második helyen haladt át a célvonalon, mindössze 0,529 másodperccel lemaradva a győztes Matteo Ferraritól és holtversenyben Alcobával.

A MotoE favoritja így a lehetséges 50 pontból 45-öt gyűjtött Mugellóban, és a világbajnokság vezetőjeként utazik Assenbe a szezon következő állomására. Előnye a második helyezett Granadóval szemben hat futam után már 28 pont.