2024. április 19. 06:50
KezdőlapMotoGPAleix Espargaro kislányát kétszer is műteni kellett

Aleix Espargaro kislányát kétszer is műteni kellett

4 évvel ezelőtt a katalán nagydíj hétvégéjén születtek gyermekei. A kis Mia azonban azonnali orvosi beavatkozásra szorult.

Számos kudarcot élt már át a montmelói aszfaltcsíkon Aleix Espargaro. A 32 éves versenyző a pályától alig pár kilométerre, Granollers-ben nőtt fel. 2004-ben debütált a világbajnokságban, de ennyire sikeres szezonja még nem volt az eltelt évek alatt, mint idén. Mindössze 8 ponttal van lemaradva a tabellát vezető, Fabio Quartararo mögött.

„A hazai verseny minden évben nagyon különleges számomra. Őrületes.” – kezdi Espargaro.

„Ha visszagondolok a karrierem kezdetére, mindig is örömmel töltött el az a nyomás, ami itt várt rám. Ahogy teltek az évek, egyre jobb versenyzővé váltam, és rájöttem, hogy már nem terhel le annyira ez a pálya, mint korábban. Idénre pedig minden nehézség elszállt, mivel az eddigi legjobb idényemet teljesítem, és az összetett elsőségért harcolok. Fantasztikus érzés, kiegyensúlyozottnak érzem magam. Szeretném ezt a hétvégét annyira kiélvezni, amennyire csak lehet. A motor elsőosztályú állapotban lesz vasárnapra és nagy műsor várható, efelől nincs kétségem.”

„Korábban azért éreztem magamon nyomást, mert dobogós helyezéseket szerettem volna elérni, de minden alkalommal csak 10. vagy 12. helyeket szereztem. Ha 200%-ot nyújtottam, akkor pedig elestem. Sem bennem, sem a motorban nem volt meg a potenciál akkoriban, hogy jó eredményeket érjünk el. Most viszont jókedvvel ülök fel a motorra, nincs kétségem, hogy képes vagyok elöl végezni, de szeretnék a realitás talaján maradni.”

„Ami Fabiót illeti, az előző futamon voltak voltak gondjaim az irányváltással mögötte. Sokkal jobb kanyartempóra képes, mint én. Természetesen ebben a motor teljesítménye is döntő tényező. Pecco és a márkatársai is rendkívül erősek. Minden helyszínen napvilágot lát valamilyen erőssége vagy gyengesége az Apriliának, de ehhez a pályához kifejezetten passzol.”

„4 évvel ezelőtt ezen a versenyhétvégén születtek az ikreim: Mia és Max. A kislányom szívproblémákkal jött a világra, így kétszer is meg kellett operálni. Nagyon mélyen érintett, de az orvosok segítettek rajta. Ezúton is szeretném megköszönni az orvosoknak, illetve a CorAllFamily szervezetnek, hogy megmentették a kis hercegnőmet.”