2024. április 27. 06:43
KezdőlapMoto3Csak csajok - Maria Herrera és Aragon

Csak csajok – Maria Herrera és Aragon

A jelenlegi MotoE versenyző még ebben az évben nagydíjtörténelmet írhat, amikor az Angeluss MTA Team által vezetett, kizárólag nőkből álló csapat tagja lesz.

Az Aragóniai Nagydíjon Maria Herrera egy kizárólag nőkből álló csapat tagjaként áll rajthoz. Ez lesz az első alkalom, hogy egy csak nőkből álló csapat részt vesz egy nagydíjon. Ez köszönhető Herrera, az Angeluss és az MTA Moto3 csapat együttműködésének. Herrera jelenleg a MotoE világkupán szerepel.

Az Angeluss és annak megalkotója, Aurora Angelucci által indított ambiciózus projekt, amelynek célja, hogy elősegítse a nők jelenlétét a motorozásban, és hozzájáruljon a nemek közötti szakadék csökkentéséhez az motorsportban, most hivatalosan is elindul egy nagyon fontos kezdeményezéssel élesben is.

Az Angeluss megállapodott a tehetséges spanyol versenyzővel, Maria Herrerával a Moto3 világbajnokság szeptember 18-án megrendezésre kerülő aragóniai fordulóján indulásról. A 25 éves versenyző egy KTM-et fog vezetni a szabadkártyás szereplése során. Az Angelussnak köszönhetően, és a világbajnokság történetében először, Herrerát egy kizárólag nőkből álló csapat fogja támogatni.

Herrera, aki jelenleg a MotoE világbajnokságban versenyez az Asparral, már rendelkezik tapasztalattal a Moto3 világbajnokságon, hiszen három teljes szezont teljesített, és nyolc alkalommal végzett a pontszerző helyeken. A spanyol női versenyző már ismeri a KTM-et is, hiszen ez egy olyan motormárka, amivel korábban már versenyzett. A nemzetközi tapasztalattal rendelkező profi csapattagokból álló Angeluss csapattal együtt Herrera a nagydíjat megelőző hetekben tesztelni is fog Aragonban.

Maria Herrera ezt nyilatkozta indulása kapcsán: „Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek, és hogy idén szabadkártyával versenyezhetek a Moto3-ban egy teljesen női csapattal. Úgy gondolom, hogy az Angeluss csapat fő célja, hogy segítse a jövő versenyzőit. Én segíthetek az út egyengetésében, ahogyan azt már több éve teszem. Gyorsan elfogadtam ezt a lehetőséget, hiszen egy 100%-ban női csapatnak láthatóságot adni egy olyan kezdeményezés, ami azonnal felkeltette a figyelmemet. Ez egy csodálatos élmény lesz, amely során újra átélhetem majd a korábbi Moto3-as napjaimat is.”