2024. március 29. 09:07
KezdőlapMotoGPBastianini: "Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet."

Bastianini: „Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet.”

Quartararo szerződéshosszabítása után Enea Bastianini is beszélt jövőbeni helyzetéről – igaz, nem teljesen egyértelműen.

A szokásos, versenyt megelőző sajtótájékoztatón Francesco Bagnaia, Aleix Espargaró, Fabio Quartararo és Enea Bastianini vettek részt. A négy versenyző közül egyedül Bastianini volt az, aki nem jelentett be még szerződést a 2023-as szezonra. Nyilvánvalóan az újságírók a jövője kapcsán faggatták.

Amikor az olaszt arról kérdezték, hogy mikorra várhatóak hírek szerződésével kapcsolatban, nevetve utalt menedzserére, Carlo Pernatra, aki mint mindig, most is részt vett a sajtótájékoztatón. A menedzser jó két hete elkotyogta, hogy a Ducatival kézfogással már megegyeztek további két évre.

Bastianini ezt megerősítette: „Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet. A Ducatinál maradok, de egyelőre nem tudjuk, melyik csapatnál. Ezen még dolgozunk. De a legfontosabb számomra, hogy jó csomagom legyen a világbajnokságon való versenyképesség érdekében. Jelenleg nem látok ebben problémát, idén már van egy nagyon jó csapatom – és minden körülmény között gyorsnak kell lennem, akár a gyári csapatban, akár egy szatellitcsapatban.”

Egyébként a MotoGP versenyzőinek a közösségi média kérdéskörének keretében választaniuk kellett, hogy inkább egy és ugyanazon csapatnál töltenék-e az egész pályafutásukat, vagy minden szezonban egy új versenycsapatban szeretnének helyet kapni, Bastianini volt az egyetlen, aki a második lehetőséget választotta. Indoklásként nevetve elmondta: „Szeretnék egy kis nyomást gyakorolni Carlettóra.”