2023. június 08. 01:32
KezdőlapMotorsportOlivier Lavorel életét vesztette a Man-szigeti TT-n - FRISSÍTVE!

Olivier Lavorel életét vesztette a Man-szigeti TT-n – FRISSÍTVE!

Olivier Lavorel, oldalkocsis TT-versenyző halálát szombaton erősítették meg. Az első 2022-es oldalkocsis verseny korai szakaszában következett be a baleset.

Lavorel a második versenyző, aki a 2022-es Man-szigeti TT-n elhunyt, Mark Purslow a Supersport edzésen vesztette életét a hét elején.

A TT szervezői az alábbi nyilatkozatot adták ki a tragikus balesettel kapcsolatban:

„Az Isle of Man TT Races sajnálattal erősíti meg, hogy a 35 éves, a franciaországi Sillingy-ből származó Olivier Lavorel, a 2022-es Isle of Man TT Races első oldalkocsis futamán történt balesetben életét vesztette. A baleset az Ago’s Leapnél történt, alig 1 mérföld után a pályán, a verseny nyitó körében. Olivier César Chanel utasaként versenyzett első TT-jén. Césart közúton a Noble-i kórházba vitték, majd kritikus állapotban légi úton az Aintree kórházba szállították át. Olivier és César mindketten újoncok voltak a Man-szigeti TT versenyeken, a 39-es rajthelyről a 21-re kerültek, miután a 15. leggyorsabb párosként kvalifikálták magukat, a lenyűgöző, 108,420 mérföld/órás körsebességükkel. A tapasztalt páros, Olivier és César számos győzelmet és dobogós helyezést ért el a francia F1 és F2 Nemzeti Oldalkocsis Bajnokságban.

- Hirdetés -

Az Isle of Man TT Races mély együttérzését fejezi ki Olivier családjának, barátainak és szeretteinek, gondolataink és jókívánságaink pedig Césarral vannak ezekben az időkben.”

Amihez természetesen a P1race.hu teljes szerkesztősége is csatlakozik.

FRISSÍTÉS: június nyolcadikán, szerdán a szervezők kiadtak egy újabb közleményt, amiben tudtatják a nyilvánossággal, hogy rosszul azonosították a versenyzőket. César Chanal volt az, aki belehalt a bukásba; Olivier Lavorel pedig életben van, bár az állapota sajnos kritikus.

- Hirdetés -