2024. április 24. 02:00
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem vagyok mérges, csak el vagyok keseredve

Bagnaia: Nem vagyok mérges, csak el vagyok keseredve

Pecco Bagnaia is részese volt annak a szörnyű bukásnak, ami tegnap a MotoGP-futam első körében történt. Szerencsére sértetlenül megúszta az ütközést.

Még el sem kezdődött a barcelonai futam, de már az első kanyarban horrorisztikus bukásnak lehettünk szemtanúi. Takaaki Nakagami elcsúszott, vitte magával spanyol vetélytársát Alex Rinst. A japán versenyző olyan szerencsétlenül esett, hogy fejével eltalálta az előtte motorozó Bagnaia hátsó kerekét. Az olasz kicsúszott, visszaállt a versenybe, de rövid idő után feladni kényszerült azt.

„Nem vagyok mérges, csak csalódott. Örülök, hogy Taka jól van, mert borzalmas bukás volt.” – kezdi Bagnaia.

Alex Rins tegnap megjegyezte, hogy nem ért egyet a versenyigazgatóság azon döntésével, hogy nem lett következménye az esetnek. Pecco Bagnaia hasonló véleményen van, mint versenytársa.

„Nem értek egyet azzal, hogy nem tettek semmit, mert ő mindig követ el ilyen hibákat. Egy professzionális motorversenyző nem engedhet meg magának ilyeneket. A 12. helyről indulva próbált 10 versenyzőt előzni egy féktáv alatt.”

„Nem teljesen értem mit várt. Ha visszajön, ezt mindenképp meg fogom tőle kérdezni. Állandóan a biztonságról beszélünk, és arról, mi megy a Moto3-ban. Nem elfogadható az, hogy ugyanolyan veszélyes helyzetekbe kerüljünk, mint a legkisebbek, köszönhetően a szélárnyékharcnak, az időmérőn történő bolyozásnak stb.”

„Az én véleményem az, hogy a versenyigazgatóság ma hibát követett el. Hihetetlen, hogy lerendezték annyival, hogy nincs további vizsgálat az ügyben arra hivatkozva, hogy Nakagami messze volt tőlem, csak hozzám ért, és én voltam a 3. érintett. nem ismerem az ő adatait, és nem is szeretném megnézni azokat. A TV-képernyőn egyértelműen látszik, hogy későn fékezett. Nagyon furcsa döntés született, szerintem.”

„Legutóbb is összetűzésbe került Alex-szel. Úgy vélem, hogy ez a döntés egy világbajnokságon nem elfogadható.”

„A nullázás miatt csökkentek az esélyeink a bajnokságot illetően, de mindent meg fogunk próbálni. Tavaly 70 pontot kellet ledolgoznunk 5 futam alatt, most 66-ot és jóval több verseny áll rendelkezésünkre behozni a lemaradást.”