2024. április 26. 03:39
KezdőlapMotoGPFernández: A motor valóban bonyolult

Fernández: A motor valóban bonyolult

A spanyol pilóta, Raúl Fernández a múlt hétvégén megszerezte első világbajnoki pontját a királykategóriában. A hétfői teszten új beállításokat próbált ki.

A KTM pilótája számára végre sikerült a pontszerzés. A barcelonai hétvégén a 15. helyen zárt, így bezsebelhette első világbajnoki pontját. Az futamot megnyerő Fabio Quartararo mögött 37 másodperces lemaradással ért célba.

„Az első verseny óta nem sikerül javítanunk a motoron”kezdi Fernández.

„A motor eleje nem engedelmeskedik, így nincs meg az érzés az első kereket illetően. Főleg egy olyan pályán okozott ez problémát, mint Barcelona.”

„Örülök, hogy végre sikerült pontot szereznem, de hozzá kell tennem, hogy az is közre játszott, hogy heten kiestek előlem. Amint valaki más mögött haladtam, vagy egy bolyba kerültem, azonnal felmondta jelentkeztek a gumiproblémák.”

A hétfői teszten a spanyol versenyző 47 kört teljesített, de hiába a kemény munka, mégis az utolsó helyen zárt, majdnem 2 másodperces hátránnyal Fabio Quartararo mögött.

„Nehéz napunk volt. Nem futottam túl sok kört, illetve a vége felé már technikai problémák is felmerültek. Kipróbáltunk olyan beállításokat, amiknek hála talán jobban érezhetném magam a motoron, de a jobb köridők elérése még mindig nem megy. A vasárnapi verseny második szakaszában nagyon sok időt veszítettem. Így arra helyeztük a hangsúlyt a teszten, hogy használt gumikon milyen tempóra vagyunk képesek.”

„A motor valóban bonyolult. Nagyon sok új dolgot kipróbáltunk, hogy jobban működjön az eleje. A féktávokon nagyon jól működik, de a kanyarkijáratokon sokat veszítek. Ha minden összeáll, gyorsabb leszek majd.”