2024. április 20. 15:18
KezdőlapSupersportMisano: Bulega vezetésével olaszos péntek a Supersportban

Misano: Bulega vezetésével olaszos péntek a Supersportban

A misanói Supersport-világbajnoki hétvége első szabadedzésén Stefano Manzi, a másodikon pedig Nicolò Bulega bizonyult a leggyorsabbnak.

A 2022-es Supersport-világbajnoki szezont eddig Dominique Aegerter uralta. A svájci Yamaha-motoros eddig a hatból öt futamot meg tudott nyerni, rajta kívül ez pedig csak Sebestyén Peti csapattársának, Lorenzo Baldassarrinak sikerült. Aegerter előnye így már most tekintélyes, 44 pontnyi a tabella legtetején, Bulega pedig még messzebbről figyeli, mi történik legelöl.

Az első szabadedzés némileg meglepetésnek mondható eredménysort hozott. Az élen ugyanis például rögtön egy szokatlan nevet találunk Stefano Manzi személyében. A Triumph újonca eddig azóta, hogy ideszerződött a Moto2-ből, háromszor tudott pontot szerezni, legjobb eredménye egy hatodik hely volt. A tavaly itt duplázni tudó Aegerter végül végig ott volt a nyomában, és második idővel zárta az FP1-et. Can Öncü esetében sem éppen papírforma az, hogy bármilyen edzést a harmadik legjobb idővel zár, őt a top 5-ben Baldassarri és Federico Caricasulo követte. Az FP1 első öt helyén végül így három olaszt találtunk. Sebestyén Peti majdnem kétmásodperces hátrányban a 17. helyen nyitott.

A Superbike mezőnyéhez hasonlóan aztán az SSP motorosai is gyorsultak délutánra. Ezen már a papírformának jobban megfelelő eredmény született, ugyanis az első helyen Nicolò Bulega nevét találtuk. Manzi ettől még délután is nagyon erős volt, és övé lett a második idő, megelőzve a folyamatosan a nyakában loholó Aegertert.

Aegerter volt az egyetlen nem olasz az első hat hely bármelyikén, ugyanis a svájcit sorrendben Caricasulo, Raffaele de Rosa, valamint Baldassarri követték. A top 10-be pénteken még a kicsit visszaeső Can Öncü, valamint Glenn Van Straalen, Yari Montella és Andy Verdoia fértek még be.

Sebestyén a második edzés után is a 17. helyen áll, hátránya bő másfél másodperc.

A pénteki összesített eredménylista

Az első edzés végeredménye:

A második edzés végeredménye: