2024. március 28. 23:40
KezdőlapSuperbikeEddigi legjobb hétvégéjéről beszél Axel Bassani

Eddigi legjobb hétvégéjéről beszél Axel Bassani

A Motocorsa Ducatiján az első misanói futamon még a dobogóhoz is közel volt Axel Bassani. Jól ment a következő két futamon is.

Axel Bassani a misanói Superbike-világbajnoki hétvége első futamán nagyon közel volt a bravúrhoz, hogy dobogóra állhasson. A Motocorsa Racing versenyzőjét végül negyedikként intették le. Bár az olasz csak a tizedik helyről vághatott neki a versenynek, az ötödik helyre nagyon hamar feljött. Itt aztán a gyári Ducatit hajtó Michael Ruben Rinaldival versenyeztek nagyot egymással, végül pedig Bassani alulmaradt vele szemben.

Ők ketten egyébként oda-vissza előzgették egymást a verseny nagy részében, és miután Toprak Razgatlıoğlu kiesett a versenyből, ez a csata már a dobogóért zajlott.

Vasárnap a Superpole-verseny aztán hasonlóan kezdődött Bassani számára. Ezt a tempót végül ezúttal nem tudta tartani, és hetedik lett. Pontosan úgy, ahogy a harmadik futamon. Ekkor Locatellivel és Lowes-szal csatázott nagyott, ebből a két olasz jött ki jobban Lowes hosszúkörös büntetése után.

A vasárnap során kétszer tudtunk hetedikként zárni, ezzel pedig boldogok lehetünk” – fogalmazott Bassani a misanói hétvégével kapcsolatban. „Ez volt eddig a legjobb hétvégém a szezonban. Még úgy is, hogy a harmadik verseny nem alakult jól, ugyanis nem éreztem megfelelőnek az első gumit. Ott csak annyi volt a célom, hogy valahogy beérjek, és szerezzek néhány pontot. Hosszú távon pedig dobogót akarok. Nagyon kemény feladat lesz, de nem lehetetlen. Közel vagyunk hozzá. A szezon végéig pedig össze is jöhet.

Axel Bassani jelenleg a Superbike-világbajnokság legjobb függetlenje. 68 pontjával az összetett tabellán jelenleg nyolcadik, előnye a függetlenek között 23 pont Loris Baz előtt.