szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeMisano: Kiesett a vb-címvédő, újabb Bautista-győzelem

Misano: Kiesett a vb-címvédő, újabb Bautista-győzelem

A 2022-es Superbike-világbajnokság misanói hétvégéjének első futama Razgatlıoğlu kiesése után kétesélyessé szűkült. Bautista tudott ebből nyerni.

- Hirdetés -

Az első misanói Superbike-futam első rajtkockájából Álvaro Bautista vághatott neki a futamnak azután, hogy övé lett a Superpole. Ehhez képest kimondottan rosszul rajtolt, és visszaesett a Rea-Razgatlıoğlu páros mögé. A spanyol aztán előbb a vb-címvédőt tudta megelőzni, a 13. körben pedig Jonathan Rea is az áldozatául esett.

Ezt követően az élen már nem történt változás, miután Bautista a futamot is be tudta húzni. Eddig egyébként egy háromszereplős csata zajlott a győzelemért, ebből végül pont Razgatlıoğlu volt az, aki kivált mindössze egy körrel később. A Pata Yamaha motorosát egy műszaki hiba fosztotta meg egy újabb győzelemtől. Kiesésével Razgatlıoğlu óriási hátrányba került Bautistához, de még Rea-hez képest is. Bautista egyébként a 21 kör leteltével 21. győzelmét aratta Superbike-világbajnoki karrierje során, ezzel pedig utolérte az örökranglistán Max Biaggit.

Rea lemaradása a leintéskor bő 5 másodperc volt Bautista mögött. Az északír maga 224. alkalommal állhatott dobogóra kawasakisként, míg a gyártónak ez volt a 498. dobogója. A japánok ezen a hétvégén akár jubilálhatnak is. Razgatlıoğlu kiesésével eltűnt a szokásos három dobogós egyike, a pódium legalsó fokát ezúttal Bautista csapattársa, Michael Ruben Rinaldi szerezte meg. Ehhez egy másik olasszal, Axel Bassanival kellett megvívnia, ő végül negyedik lett. A top 5-öt Alex Lowes tette teljessé, megelőzve az egyetlen talpon maradt Pata Yamahán Andrea Locatellit.

A top 10-ben ott volt még a két HRC-s, a hetedik Vierge és a kilencedik Lecuona, körülöttük Gerloff nyolcadik, Scott Redding pedig 10. lett.

Az első futam végeredménye

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)