2023. február 09. 09:48
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeMisano: Kiesett a vb-címvédő, újabb Bautista-győzelem

Misano: Kiesett a vb-címvédő, újabb Bautista-győzelem

A 2022-es Superbike-világbajnokság misanói hétvégéjének első futama Razgatlıoğlu kiesése után kétesélyessé szűkült. Bautista tudott ebből nyerni.

Az első misanói Superbike-futam első rajtkockájából Álvaro Bautista vághatott neki a futamnak azután, hogy övé lett a Superpole. Ehhez képest kimondottan rosszul rajtolt, és visszaesett a Rea-Razgatlıoğlu páros mögé. A spanyol aztán előbb a vb-címvédőt tudta megelőzni, a 13. körben pedig Jonathan Rea is az áldozatául esett.

Ezt követően az élen már nem történt változás, miután Bautista a futamot is be tudta húzni. Eddig egyébként egy háromszereplős csata zajlott a győzelemért, ebből végül pont Razgatlıoğlu volt az, aki kivált mindössze egy körrel később. A Pata Yamaha motorosát egy műszaki hiba fosztotta meg egy újabb győzelemtől. Kiesésével Razgatlıoğlu óriási hátrányba került Bautistához, de még Rea-hez képest is. Bautista egyébként a 21 kör leteltével 21. győzelmét aratta Superbike-világbajnoki karrierje során, ezzel pedig utolérte az örökranglistán Max Biaggit.

Rea lemaradása a leintéskor bő 5 másodperc volt Bautista mögött. Az északír maga 224. alkalommal állhatott dobogóra kawasakisként, míg a gyártónak ez volt a 498. dobogója. A japánok ezen a hétvégén akár jubilálhatnak is. Razgatlıoğlu kiesésével eltűnt a szokásos három dobogós egyike, a pódium legalsó fokát ezúttal Bautista csapattársa, Michael Ruben Rinaldi szerezte meg. Ehhez egy másik olasszal, Axel Bassanival kellett megvívnia, ő végül negyedik lett. A top 5-öt Alex Lowes tette teljessé, megelőzve az egyetlen talpon maradt Pata Yamahán Andrea Locatellit.

A top 10-ben ott volt még a két HRC-s, a hetedik Vierge és a kilencedik Lecuona, körülöttük Gerloff nyolcadik, Scott Redding pedig 10. lett.

Az első futam végeredménye

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)