2024. április 25. 10:10
KezdőlapSuperbikeFelkészült a küzdelmes időszakra is Álvaro Bautista

Felkészült a küzdelmes időszakra is Álvaro Bautista

Egyelőre nagyjából minden kiadja, amit Álvaro Bautista csinál 2022-ben. A spanyol viszont tudja, ez nem tart örökké.

Bár nincs akkora fölénye, mint volt 2019 elején, Álvaro Bautista most is egy nagyon magasra felcsapó hullámhegyet lovagol meg. A Ducati veterán spanyolja a szezon eddigi 12 versenyéből hatot megnyert, benne kettővel a legutóbbi misanói hétvégéről. Bautista ezeknek köszönhetően vezet összetettben, előnye ráadásul 36 pont Jonathan Rea-hez képest. A vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu még az északírhez képest is óriási, 79 pontos lemaradásban van Bautistához képest.

A spanyol tehát élvezi jelenleg, ami vele történik, a lehetőségeit szinte kivétel nélkül ki tudta használni. Viszont tudja, ez nem tarthat örökké.

Fel kell készülnünk arra, amikor mi jövünk ebben, és mi fogunk szenvedni” – mondja Bautista. „Persze jelenleg minden nagyon jó. De el fog jönni az a pillanat, amikor nekünk is nehéz versenyeink lesznek. Ekkor is nyugodtnak kell majd maradnunk. Könnyű ilyenkor jó eredményt elérni, amikor jól alakul minden. A nehéz időszakokban válik el, ki a jó versenyző. Ott van például Toprak. Szenvedett, szenvedett, de kitartott, és megnyerte a Superpole-versenyt. Ez a különbség a jó és a bajnok versenyzők között.

Bautista még 2019-ben kezdett hasonlóan szezont. Ez a pont pedig akkor is eljött. Pont ott, ahová hamarosan készül a mezőny. „Donington három éve rendkívül nehezen alakult számunkra. Most nem tudom, mi lesz, mert a motor azóta szerencsére rengeteget alakult. De benne van a pakliban, hogy ez egy küzdelmes hétvége lesz.