2023. június 03. 14:39
KezdőlapSuperbikeFelkészült a küzdelmes időszakra is Álvaro Bautista

Felkészült a küzdelmes időszakra is Álvaro Bautista

- Hirdetés -

Egyelőre nagyjából minden kiadja, amit Álvaro Bautista csinál 2022-ben. A spanyol viszont tudja, ez nem tart örökké.

Bár nincs akkora fölénye, mint volt 2019 elején, Álvaro Bautista most is egy nagyon magasra felcsapó hullámhegyet lovagol meg. A Ducati veterán spanyolja a szezon eddigi 12 versenyéből hatot megnyert, benne kettővel a legutóbbi misanói hétvégéről. Bautista ezeknek köszönhetően vezet összetettben, előnye ráadásul 36 pont Jonathan Rea-hez képest. A vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu még az északírhez képest is óriási, 79 pontos lemaradásban van Bautistához képest.

A spanyol tehát élvezi jelenleg, ami vele történik, a lehetőségeit szinte kivétel nélkül ki tudta használni. Viszont tudja, ez nem tarthat örökké.

- Hirdetés -

Fel kell készülnünk arra, amikor mi jövünk ebben, és mi fogunk szenvedni” – mondja Bautista. „Persze jelenleg minden nagyon jó. De el fog jönni az a pillanat, amikor nekünk is nehéz versenyeink lesznek. Ekkor is nyugodtnak kell majd maradnunk. Könnyű ilyenkor jó eredményt elérni, amikor jól alakul minden. A nehéz időszakokban válik el, ki a jó versenyző. Ott van például Toprak. Szenvedett, szenvedett, de kitartott, és megnyerte a Superpole-versenyt. Ez a különbség a jó és a bajnok versenyzők között.

Bautista még 2019-ben kezdett hasonlóan szezont. Ez a pont pedig akkor is eljött. Pont ott, ahová hamarosan készül a mezőny. „Donington három éve rendkívül nehezen alakult számunkra. Most nem tudom, mi lesz, mert a motor azóta szerencsére rengeteget alakult. De benne van a pakliban, hogy ez egy küzdelmes hétvége lesz.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -