2023. június 03. 13:29
KezdőlapMotoGPStabil szabályokkal tervez a Dorna 2026-ig a MotoGP-ben

Stabil szabályokkal tervez a Dorna 2026-ig a MotoGP-ben

- Hirdetés -

Egyre többen szabályváltozásokat sürgetnek a MotoGP-ben, de a Dorna vezére most épp a stabilitásról beszélt középhosszú távon.

Egyre több kritika zúdul a Dorna felé, miszerint túl kevés az előzés a királykategóriában. Éppen ennek nyomán sokan szabályváltozásokat sürgetnek. A MotoGP rákfenéjét a kritikusok jó része az aerodinamikában, illetve tágabb értelemben az egyre fejlődő technológiában látják. A vélemények a Dorna fülébe is eljutnak, amelyek nem süketek. Erről egy spanyolországi rendezvényen a szervezet vezére, Carmelo Ezpeleta beszélt.

A szabályokat illetően most szerencsére minimum 2026-ig stabilitás van” – avat be a Dorna politikájában Ezpeleta. „Elméletileg ezek csak akkor változnak, ha a pénzügy a szempont, vagy ha valamiben mindenki egyért. Jelentősebb változások 2027-től várhatóak, amikor csökketeni akarjuk a teljesítményt. Emellett pedig 2024-től érkezhet a 60 százalékban fenntartható üzemanyag.

- Hirdetés -

2022 legjelentősebb beszédtémája az aerodinamika, benne például a sok kis szárnyacskával. „Soha nem volt ilyen jellegű problémánk, és ezen nagyon nehéz változtatni. Sok összetevőből áll ez, ott van a biztonság és a csapatok anyagi stabilitása is. De beszélünk erről folyamatosan a csapatokkal.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -