2023. június 04. 00:25
KezdőlapMotoGPNakagami sachsenringi szereplése még kérdéses

Nakagami sachsenringi szereplése még kérdéses

- Hirdetés -

Takaaki Nakagami megsérült, amikor Barcelonában bukott. Az LCR Honda reméli, hogy Sachsenringen rajthoz tud állni, de ez még kérdéses.

Az LCR Honda versenyzőjének, Takaaki Nakagaminak bukása a katalán MotoGP-futam első kanyarjában nagy port kavart. Amellett, hogy megsérült, esése következtében eltört Alex Rins bal csuklója, és csökkentette Francesco Bagnaia világbajnoki esélyeit, aki szintén bukott az eset következtében.

Ezért a MotoGP mezőnye néhány napig olyan volt, mint egy kórház: Marc Márquezt Amerikában megműtötték, Nakagami és Rins kórházban kötött ki, Jorge Martint pedig a montmelói második hely után egy nappal operálták meg.

- Hirdetés -

Marc Márquezt a Német GP-n ismét Stefan Bradl helyettesíti. Az, hogy Alex Rins újra bevethető lesz-e, még szintén kérdéses.

Takaaki Nakagami, aki a Francesco Bagnaia hátsó kerekének ütközött fejjel, és még a bukósisakjának a napellenzőjét is letépte, egyelőre aggódik a német nagydíjon való részvétele miatt.

„Taka lábadozik” – számolt be az LCR csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello a SPEEDWEEK.com kérdésére. „De nem tudom, hogy motorozhat-e a Sachsenringen. A tervek szerint igen.”

„Nem szenvedtem semmilyen komoly sérülést vagy törést” – számolt be a japán hét közepén a kórházból. „Azonban egy éjszakát az intenzív osztályon töltöttem megfigyelés céljából. Igyekszem felkészülni a Sachsenringi futamra.”

Taka egy fotót posztolt nyakmerevítővel és egy vastag kötéssel az állán. A Suzuki csapatfőnöke, Livio Suppo kommentálta a posztot: „Jobbulást, Taka! Remélem, megtanultad a leckét.”

Az LCR csapatfőnöke, Lucio Cecchinello most abban reménykedik, hogy a Német Nagydíjon már egy felépült Nakagami fog rajthoz állni. A HRC a két szászországi és asseni futam után szeretné eldönteni, ki alkotja csapatukat 2023-ban.

Vagy Alex Márquez (26 éves) és Takaaki Nakagami (négy és fél MotoGP-év alatt még mindig dobogó nélkül) folytatja, vagy a japán helyére a jelenleg a Moto2-ben szereplő Ai Ogura kerül. A kétszeres világbajnok Alex Márquezt még két évig biztosan foglalkoztatják.

Ha Nakagami nem kap új MotoGP-szerződést, akkor minden valószínűség szerint a Honda Superbike gyári csapatában kapna helyet, ahol most a spanyol Iker Lecuona és Xavi Vierge versenyez.

- Hirdetés -