2024. április 28. 07:41
KezdőlapMotoGPSérülése ellenére Rins indulni szeretne Sachsenringen

Sérülése ellenére Rins indulni szeretne Sachsenringen

A spanyol pilóta két héttel ezelőtt sérült meg abban a 3 résztvevős bukásban, ami azóta is foglalkoztatja a médiát és a MotoGP paddockját.

Rins a tegnapi nap folyamán felkereste orvosát Barcelonában, ahol néhány vizsgálat elvégzését követően a spanyol számára nyilvánvalóvá vált: indulni szeretne a német futamon vasárnap.

Közvetlenül a diagnózis után, a Suzuki versenyzője elkezdte a kiírt elektromágneses kezelést, illetve gyulladáscsökkentő gyógyszereket is kapott. Jelenleg egy sínt visel, ami helyén tartja a csontot. 10 nappal a balesetet követően Dr. Xavier Mir kontrollra hívta vissza Rinst. Ugyan hivatalos engedélyt még nem kapott a hétvégi szereplésre, a spanyol mindenképpen versenyezni szeretne. Erről a mai nap folyamán születik majd döntés, amennyiben orvosa áldását adja rá.

„Álex Rins ellátogatott hozzám szerda reggel, hogy elvégezzük a szükséges kontrollvizsgálatokat.” – nyilatkozta Dr. Xavier Mir.

„Elvégeztünk néhány tesztet, melyek alapján úgy tűnik, rendben van a csuklója. Természetesen a törés még nem gyógyult meg. Rins szeretne indulni a vasárnapi futamon, de ehhez fájdalomcsillapítókra és fizioterápiára van szükség.”