2024. március 29. 08:50
KezdőlapMotoGPBüntetést kapott Miller, hátrasorolást nem

Büntetést kapott Miller, hátrasorolást nem

Egy FP4-es, sárga zászló alatt történő baleset miatt volt kénytelen magyarázkodni Jack Miller. Kapott is büntetést, meg nem is.

Már a Német Nagydíj időmérőjének is úgy vágott neki Jack Miller, hogy a levegőben lógott esetében egy potenciális büntetés. A kvalifikáción végül a hatodik helyet szerezte meg, ám ezalatt a büntetéséről nem született még döntés.

Jack Miller egy negyedik szabadedzésen történt bukása miatt kellett, hogy feleljen.

2022. június 18-án, 14:02-kor Jack Miller egy balesetet szenvedett a negyedik szabadedzésen, miközben nem tartotta be a sárga zászlós jelzésre vonatkozó szabályokat. Ez ellentétben áll a vonatkozó szabályokkal, és veszélyes vezetésnek minősítendő eset, amellyel veszélybe sodorhat adott esetben másokat is. Ebből adódóan tehát az 1.21.2-es cikkely megsértése. A versenyző büntetése így egy hosszúkörös büntetés lesz majd a Német Nagydíj során a FIM versenyigazgatói tanácsának döntése alapján” – áll a bajnokság közleményében.

A versenyt Jack Miller ducatis csapattársa, Pecco Bagnaia kezdi majd az első rajtkockából. Az ausztrál remélte, megússza a büntetést.

Láttam a sárga zászlós jelzést, még mondtam is magamnak szó szerint, hogy ne bukjak. A következő pillanatban meg a földön voltam. Tudtam, és értettem, hogy nincs senki a sóderban, de attól még sárga volt. Mondom, még sulykoltam is magamban, hogy ne bukjak. Persze, értem, miért kaptam a büntetést, de megpróbálok majd fellebbezni. Nem akartam ott akkor kört javítani, ezt az adatok nagyon jól meg fogják mutatni. Aztán lesz, ami lesz” – mondta Miller még az eset után.