2024. április 19. 21:42
KezdőlapMotorsportPannónia-ring - Hihetetlenül izgalmas futamot láthattak a nézők

Pannónia-ring – Hihetetlenül izgalmas futamot láthattak a nézők

Vasárnap rendezték a Pannónia-ringen az oldalkocsis világbajnoki hétvége második futamát. Nagyon izgalmas versenyt láthattak a pályára kilátogató nézők.

A szombathoz hasonlóan vasárnap is napos, az előzőekhez képest melegebb, de szeles idő várta a mezőnyt a rajtrácson. Az előző futamhoz hasonlóan, a tabella vezető párosa Ellis és Clement indulhattak az élről. Jó rajtoltak és az első kanyarban az élen fordultak a Markus Schlosser – Marcel Fries alkotta duó előtt.

Mögöttük nagyon szorosan érkeztek a többiek, Bennie Streuer – Kevin Kolsch, Stephen Kershaw – Ryan Charlwood, Harry Payne – Mark Wilkes sorrendben. Kimeswenger és Sedlacek versenye korán véget ért, az első kör után a boxba kényszerültek kuplungprobléma miatt.

A vasárnapi futamon nem három, hanem négy csapat maradt együtt az élen, hogy megküzdhessenek a futamgyőzelemért. Nem is akármilyen csatákat láthattunk. A verseny második körében a Kershaw/Charlwood duó vette át a harmadik helyez a Streuer/Kolsch párostól. Jó néhány körön keresztül Ellis/Clement, Schlosser/Fries, Kershaw/Charlwood, Streuer/Kolsch sorrendben haladtak a versenyzők az első négy pozícióban. A nyolcadik körben kezdődött egy nagy adok-kapok az élen, többször helyet cseréltek az első két helyen álló párosok, hasonlóan a harmadik – negyedik helyen haladó duókhoz.

A hátrébb motorozó csapatok között is nagy csatákat láthattunk, a Peugeot/Peugeot és a a Wyssen /Hoffer duók között, de Payne és Wilkes is felzárkózott, szoros verseny volt a három alakulat között.

Kimeswenger és Sedlacek kiesésével Cable és Richardson Vinet és Arifon ellen vívott kemény csatát a teljes futam alatt az utolsó helyeken, amelyből utóbbiak jöttek ki győztesen.

Vinet / Arifon
Hihetetlen testhelyzet az utas részéről / Vinet / Arifon Fotó: P1Race

Négy körrel a leintés előtt a második kanyarban, amikor a két vezető csapat egymás mellett haladt, Ellis és Clement szélesre ment, amivel Schlosser/Fries került ismét az az élre. Kershaw/Charlwood volt ekkor a második, majd néhány kanyarral később Schlosser/Fries is kiszélesítette a pályát, és visszaestek a negyedik helyre. Streuer és Kolsch álltak az élre, a kör végén Streuer/Kolsch, Ellis/Clement, Kershaw/Charlwood, Schlosser/Fries volt a sorrend.

A futam utolsó szakaszában a Streurer/Kolsch duónak sikerült előnyt kimotoroznia,  Schlosser/Fries pedig közvetlenül Kershaw/Charlwood mögött haladtak, és végül sikerült megelőzniük őket a dobogóért.

Streuer/Kolsch duó az élen
Streuer/Kolsch duó az élen Fotó: P1Race

Az Ellis/Clement alkotta csapat mindent megtett, hogy megpróbáljanak előzni és újra az élre állhassanak, de ez nem sikerült nekik, azonban így sem voltak csalódottak a verseny végén. Nagyon elégedett és mosolygós dobogósokat láthatott a magyar publikum és azt gondolom, hogy mi, akik kint voltunk a pályán, hasonlóan elégedettek lehetünk a show-val, amit az oldalkocsis világbajnoki mezőny nyújtott ezen a hétvégén a Pannónia-ringen.

A megérdemelt pezsgőzés
A megérdemelt pezsgőzés Fotó: P1Race

Pannónia-Ring – FIM Sidecar world Championships 2. futam végeredménye:

1 Bennie Streuer Kevin Kölsch Bonovo Action
2 Todd Ellis Emmanuelle Clement Santander Salt 1.396
3 Marcus Schlosser Marcel Fries Gustoil Sidecar 1.425
4 Stephen Kershaw Ryan Charlwood Quattro Group 2.129
5 Ted Peugeot Vincent Peugeot FHC Competition 10.532
6 Lukas Whyssen Thomas Hofer Gustoil Sidecar 19.656
7 Harry Payne Mark Vilkes DAO1886 30.372
8 Claude Vinet Sebastien Arifon Team Vinet LKS 1:48.470
9 Kevin Cable Charlie Richardson LW Racing 1:48.622
Nem ért célba
Peter Kimeswenger Ondrej Sedlacek MRSC Gunskirchen