2023. december 05. 13:55
KezdőlapMotoGPBastianini még mindig bízik a vb-címben

Bastianini még mindig bízik a vb-címben

Hiába nyert már három futamot is idén, Enea Bastianini hátránya mégis tetemes a vb-összetettben. Ennek ellenére bízik még a vb-címben.

Enea Bastianini egy mindössze kétfős társaság tagja a 2022-es MotoGP-mezőnyben. Ő és Fabio Quartararo ugyanis azok, akik idén már legalább három futamot nyerni tudtak. Azonban míg Quartararo a kiegyensúlyozottsága mellé teszi oda az extra eredményeket, és nyerni tudott például legutóbb a Sachsenringen is, addig Bastianini formájában óriási kilengéseket tapasztalhatunk.

A Bestia az utóbbi három futamon kimondottan rossz formában van. Hazai nagydíján, Mugellóban, valamint a katalán futamon kiesett, és legutóbb, a Német Nagydíjon is csak 10. lett. Hátránya így már 72 pont a francia vb-címvédő mögött, ráadásul ott van még köztük Aleix Espargaró és Zarco is. Bastianini ennek ellenére bízik még a vb-címben.

Pozitív nap volt a vasárnap, jobb, mint ahogy a szombat alakult” – mondta el Bastianini még a Német Nagydíj után. „A rajt nem volt túl jó, mondhatni, várakozásokon alul sikerült. Nem alakult jól a verseny eleje, ráadásul nehéz itt előzni is. Nagy volt a szél is, de ahhoz lehetett alkalmazkodni. Lejjebb helyezkedtem el a motoron, így pedig tudtam hozni egy viszonylag erős versenytempót. Szóval jó eredményt értünk el ahhoz képest, ahonnan indultunk.

Alakult a verseny ahogy alakult, Bastianini szerint van még esély. „Még mindig csak féltávnál vagyunk, sok van még a szezonból. Nyilván Fabio előnye tetemes ezzel a 72 ponttal. De a szezon második felében lehetnek még meglepetések. Sok-sok olyan pálya jön majd, amit nagyon szeretek.

ForrásGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)