2024. március 29. 11:35
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Jobb beállítással kevésbé lett volna megterheló

Bezzecchi: Jobb beállítással kevésbé lett volna megterheló

A Mooney VR46 Racing újonca, Marco Bezzecchi örült, hogy öt pontot gyűjtött a Sachsenringen.

Marco Bezzecchi eleinte küszködött első versenyhétvégéjén a MotoGP-motorral a kanyargós Sachsenring pályán, az FP2 után a 16. helyen végzett. Az olasz azonban folyamatosan javult, így a Q1-en túljutott, és a 11. helyről kezdhette meg a futamot, amit végül ugyanebben a pozícióban zárt.

„Elégedett vagyok, mert egy olyan hétvége után, ami egy kicsit nehezebb volt, mint az előzőek, még így is elég tisztességes versenyt futotta, – semmi különös, de most sem volt sz*r” – mondta a VR46-os versenyzó a tőle megszokott közvetlen stílusban.

„Matteóval [Flamigni] és a srácokkal különösen péntekről szombatra tettünk egy nagy lépést” hangsúlyozta Bezzecchi. „De nem számítottam arra, hogy vasárnap ilyen nagy gondjaim lesznek a tapadással. Már az elejétől fogva nem volt tapadásom sem elől, sem hátul. Ezért nem voltam különösebben gyors. Igazából azt gondoltam volna, hogy valamivel jobb tempót tudok motorozni. Ennek ellenére szereztünk néhány pontot. Az első alkalom a MotoGP géppel a Sachsenringen kemény volt, de sokat tanultunk.”

A nagy hőség megviselte a versenyzőket a 30 körös futamon. Bezzecchinek azonban nem ez volt a legnagyobb problémája a futamon: „Elég nehéz volt, de nem annyira a hőség miatt” – pontosított. „Természetesen meleg volt, de különösen ezen a pályán az ember végig a motor mellett lóg. A hátadra, a karjaidra és mindenre hatással van. Nehéz volt, de ha egy kicsit jobban beállítottam volna a motort – tehát ha a versenygép még inkább azt csinálta volna, amit akartam -, akkor fizikailag is kevesebb gondom lett volna. De nem igazán passzolt minden, így nagyobb erőfeszítés kellett.”

Húsz nagydíjból tíz után, tehát a szezon felénél Bezzecchi 19 ponttal vezet az „Év újonca” értékelésben Fabio Di Giannantonio előtt.