2024. április 24. 16:55
KezdőlapSuperbikeNEM ez egy motor rendeltetésszerű használata

NEM ez egy motor rendeltetésszerű használata

Vannak a nagy mentések, meg még azon belül is van egy külön kaszt. Most egy ilyet idézett fel a WSBK Alessandro Delbianco jóvoltából.

Három évvel ezelőtt, a sztereotipikus brit időjárást hozó doningtoni Superbike-világbajnoki hétvégén egyáltalán az bravúr volt, ha valaki végig tudott poroszkálni a csuromvizes pályán.

Az átlaghoz képest pedig volt Alessandro Delbianco, aki meg a vízen járt – egyszer gyakorlatilag szó szerint. Történt ugyanis, hogy egy hajmeresztő pillanat során mindkét lába már lelógott a motorról. Valamilyen isteni csoda folytán aztán vissza tudott ülni, és ha már visszaült, úgy csinált, mintha mi sem történt volna. Pozíciót sem vesztett, és szezonbeli legjobb eredményét hozva kilencedik lett. Ez volt a két alkalomból az egyik, amikor Delbianco top 10-es pozícióban zárt abban az évben.

A WSBK-nál pedig azóta is gondolkoznak, hogy hogy tudott ott és akkor a motoron maradni…

Nagyon boldog vagyok az eredményt illetően. Jó lett volna többet is kihozni a versenyből, de erre a hibáim miatt nem kerülhetett sor…” – fogalmazott akkor sejtelmesen, utalva valószínűleg a fenti hibára is Delbianco. „De mondom, ez egy jó eredmény.

Delbianco az évet a 18. helyen zárta, és ez volt a legjobb eredménye. Később még egyszer, Argentínában zárt a top 10-ben, pontosan a 10. pozícióban. Azóta csak beugróként szerepelt WSBK-futamokon.